Tänään oli siis alokasluokan tokon 5. ja viimeinen kerta! Eli nyt on kaikki alo liikkeet tiedossa, täytyy vaan saada ne kuntoon! :)

Saavuimme kennelmajalle ja heti käytinkin Bellan pissalla, sitten hetken odoteltiin, ja sitten alkoikin treenit.
Ensin katsoimme kun ohjaajat näyttivät, miten luoksetulo suoritetaan kisoissa.
Sitten harjoittelimme sitä luoksetulon loppuosaa, eli sitä kun se koira siihen eteen/sivuun tulee.
Meille nyt sellainen juttu, että mun pitää opettaa Bella niin, että ensin se tulee eteen ja siitä sivulle.  Se on kuulemma palveluskoirapuolen juttu. (meille siis BH juttua)
Kun ohjaajat katsoivat muiden liikkeitä, niin odotellessa otin Bellankanssa seuraamista, ja hienosti meni.
Käytiin myös siinä välissä koittamassa hyppyä itsenäisesti, ja se sujuukin nyt aikas hyvin! =)
Sitten ohjaaja tuli katsomaan meidän paikallamakuun. Hyvin meni. Ja nyt täytyy siis sitä aikaa pidentää.
Sitten mentiin odottelemaan ohjattua hyppyä, eli ohjaaja siis katsoi miten hyppy menee :D Hyvin meni ja niin meni ohjaajankin mielestä :)
Loppuun vielä otettiin ongelmaliikkeitä ja meidänkohdalla pyysin, että otettaisiin luoksepäästävyyttä. Ensin Bella nousikin seisomaan ja melkein alkoi riehumaan, eli alkoi kaikki "kohtauksen" merkit alkoi olla ilmassa, kun ohjaaja tuli siihen. Ohjaaja peruutti, laitoin Bellan takaisin perusasentoon ja koitettiin uudelleen. Nyt Bella pysyikin istumassa ja ei riehaantunut ollenkaan niin paljoa. Hienoa!
Siitä sitten mentiin autoon ja lähdettiin kotiin.
Nyt on siis tokon alo kurssi käyty ja "suoritettu".. Hyvä, hyödyllinen ja mukava kurssi oli. Osaavat ohjaajat myös. Oikein positiivinen mieli jäi.. :) Kiitokset siis RSKK, Anniina ja Mirva ;)

Tänään käytiin ennen tokoa vaihtelevalla lenkillä. Eli ensin metsään. Hauskaa oli huomata, että kun ollaan Bellan kanssa käyty metsässä "pilatesissa" (eli Bella hyppelee kiville, kannoille...) niin nyt Bella tarjosi hyppimistä jo itsekin, näyttää nauttivan! :) Sitten siirryttiin metsästä hiekkatielle ja käytiin sellaisella sillalla joka ylittää moottoritien. Kyllä oli Bellalla ihmettelemistä siinä liikenteessä.. :D
Lenkin lopussa käveltiin (tittidi tit tit tii!) pitkästä aikaa sen talon ohi, josta se koira silloin hyökkäsi Bellan kimppuun. Eli silloin, noin puolivuotta sitten oltiin lenkillä kun sellainen sekarotuinen hyökkäsi pihasta Bellan kimppuun, vähättelemättä tappaakseen! Ei olla senjälkeen sitä tietä kävelty.. Tänään siis pitkästä aikaa siitä käveltiin ja ei käynyt yhtään mitään. (huh)

Ja vähän voisin tulevasta mainita. Elikkäs. Ensi keskiviikkona (enää 2 päivää!!) eli 1.10 alkaa se BH kurssi.. 5.10 (ensi sunnuntaina!!) on sitten vuoden toiseksiviimeiset näyttelyt, eli SNJ päänäyttelyt.. :)
Ja sitten 12.10 on koirienensiapu-kurssi, kestää 5h ja Bellahan tulee mukaan. :)
Tälläisiä suunnitelmia alkukuulle.