Viime kirjoituksessa kerroin Bellan valeraskaus epäilyksestä, ja sanoin, että kaikki on menossa jo parempaan suuntaan. No, kirjoituksen jälkeen muutamana päivänä Bellan ruokahalu alkoi taas laskea, eikä se syönyt juuri ollenkaan, ja oli myös entistä enemmän allapäin. Mutta nyt on taas Bella mieliala alkanut nousta! Eilen illalla B söi kaiken, tänä aamuna se söi melkein kaiken ja nyt illalla se taas söi kaiken. Mielialaltaan B on ollut silti vähän masis (masentunut siis) Parempaan päin silti..

Eilen tokoiltiin. Tarkoituksena oli ottaa ALO liikkeet kokeen omaisesti, mutta se sitten menikin vähän niin ja näin, kun oli paljon häiriötä. (ihmisiä ulkona, ne käveli meidän talon ohi.. vaikka maalla asutaan niin kyllä meillä silti naapureita on ;D traktori yms..) Ensin otettiin seuraamista taluttimessa, sitten ilman talutinta + käännökset, ja ne menivät ihan ok. Sitten paikallamakuuta. Yleensä melko varma liike, meni eilen ihan plörinäksi. "Haukkasin liian suuren palan kakkua"  ja yritin heti alkuun 1min pituista makuuta. No minuutti meni, ja ahnehdin lisää -idiootti minä! Niinpä siinä 1min 15sek kohdalla B nousi.. Eikun uudestaan yrittämään n. 30sekunnin pituisina paloina, ja tälläkertaa ne sitten onnistuivatkin. Sitten liikkeestä maahan meno, joka meni täydellisesti. Harjoittelimme myös hyppyä ja liikkeestä seisomista, ihan hyvin menivät nekin, vaikka vasta harjoitellaankin. 

Tänään tarkoituksena oli ottaa uudelleen kokeen omaiset liikekatsaukset, mutta se nyt vähän jäi, kun oli niin kivaa treenata, että päätin jättää sitten ihanaan onnistumiseen, enkä vaan "jankata" niitä samoja juttuja. Otettiin tänään paljon seuraamista + käännökset, hyvin meni! Otettiin myös paikallamakuita, tosi moneen otteeseen,  n. 30-40sek paloina. Hyvin menivät nekin. Ja harjoittelimme liikkeestä seisomista, meni hyvin sekin. Treenit olivat myös oikein positiiviset, paljonpaljonpaljonpaljon kehuja, innostamista, namia.. Bella oli ihan fiiliksissä. Ja loppuun otettiin vielä eilen vahingossa keksimäni aktivointi leikki. Leikki menee niin, että otan narupallon ja innostan Bellaa sillä. (mutta en anna palloa Bellalle) Laitan Bellan perusasentoon (tai ihan vaan istumaan jonnekkin) Ja heitän pallon syvään lumeen (pallo uppoaa) Niinpä B saa juosta pallon perään ja joutuu etsimään sen.. Etsimään todellakin, sillä lunta on paljon ja pallo uppoaa sinne täysin. Kun Bella tuo pallon minulle niin sitten leikitään ja kehutaan. :) Bella tykkää tästä leikistä ihan hirmuisesti, ja joutuu käyttämään nenuansa ja etsimään.. eli aktivointi leikki parhaimmasta päästä!

Nyt sitten seuraa uutinen, jonka olen unohtanut kertoa... Älkää tippuko penkeiltänne, ettehän? Eli, ilmoitin minut ja Bellan ensimmäisiin toko kisoihin.. ( Juu, yllätyin siitä itsekkin..) Itseasiassa ne ovat möllitoko kisat, jossa koiraa saa palkata liikkeiden välissä. Uskon ja luulen (..sekä toivon..) että oikeilla herkku herkuilla (paistettu kana, maksamakkara yms) saan Bellan kisoissa tekemään vaikka voltteja! Ja nyt seuraa se kamalin osa, kisat ovat jo kahden viikon kuluttua.. Mutta ei hätää, sillä meillä hankaluuksia tällähetkellä ovat liikkeestä seisominen, hyppy ja paikallaolo. Uskon, että paikalla olon saan hyvään kuntoon ennen kisoja. Seisominen ja hyppy ovat sitten tuurista kiinni.. :'''D (jolleivat siis takoudu kalloon ennen kisoja) Mutta, kun kaikki muut liikkeet ovat hyvin hallussa, niin miksikäs ei kisoihin.. Ja jos nyt jotain suurta takapakkia otetaan, niin kukapa meitä on kisoihin pakottamaan? ;)