Sunnuntaina naapurimme tulivat pyytämään apua, sillä heidän kuukauden vanha vasikkansa oli päässyt karkuun, pelästynyt haukkuvia koiria ja juossut metsään. Itse en heti päässyt mukaan auttamaan karkurin etsinnöissä, mutta liityin mukaan muutaman tunnin kuluttua. Otin Bellan mukaani, josko se saisi haistaisi/näkisi/kuulusi vasikan, koiralla kun tunnetusti on paremmat aistit kuin ihmisillä.. Löysinkin heti metsästä vasikan jäljet ja Bella lähtikin niiden perässä jäljestämään. Ajattelin, että ei tämä nyt näin mene ja poikkesin hieman jäljeltä, samassa huomasinkin vasikan. Monien yritysten ja houkuttelujen jälkeen vasikkaa ei silti saatu kiinni. Hienosti Bella silti jäljesti!
Eilen etsinnät saivat jatkoa (ilman Bellaa) sillä vasikka oli ammunut metsässä ja se oltiin kuultu. Musta vasikka löydettiin kuin löydettiinkin pimeydestä, mutta karkuun se taas juoksi. Apua yritettiin soittaa vaikka mistä, sillä eihän pieni vasikka kovassa pakkasessa kovinkaan kauaa pärjää! No eihän sitä apua tietenkään tullut, kyseessähän oli "vain" vasikka.. (mitäs jos ihminen olis kadonnut, hä!?) Lopulta eläinlääkäri käski soittaa metsästäjille -saatiin sitten yksi metsämies apuun. Hän ottin 10kk ikäisen itäsiperian laikansa mukaan. Eli pääsin näkemään metsästyskoiran työssään, tosin täysin valmishan koira ei vielä ollut, kun vasta oli 10kk ikäinen. Monta kertaa vasikka nähtiin, mutta aina se vaan juoksi karkuun..
Tänään sitten vasikka taas ammui metsässä, kävin Bellan kanssa pienen lenkin, josko näköhavainto saataisiin, mutta ei.. Ihmisiä on tänäänkin karkulaista etsinyt, mutta kiinni ei  vasikka anna sitten millään! Kamalaa ajatella pieni vasikka kylmässä.. Lehmät kun eivät mitään talvi eläimiä ole.. Toivottavasti vasikka saataisiin kiinni elävänä..

Päätin tänään tehdä jotain hauskaa Bellalle. Mietin ja mietin, ja keksin tehdä tonnikala sukkahousu jäljen. :D Jäljen pituus oli n. 15 metriä ja se oli suora. Aluksi kun kaadoin tonnikalat sukkahousuun, sitä tonnikalapurkissa olevaa öljyä tippui maahan, ajattelin ettei se haittaa (en tiedä , että haittaako) mutta se oli ilmeisesti huono juttu, sillä kun mentiin jäljelle niin ensimmäisenä tekonaan Bella söi koko öljyisen lumialueen.. No siitä Bella lähti sitten nuuskuttelemaan jälkeä pitkin, mutta ilmeisesti tuuli oli heittänyt jäljen hajut n. 30 senttiä sivuun, TAI sitten Bella haistoi minun jälkeäni.. mutta päätyi lopulta jäljen päähän, jossa odotti tonnikala kasa. :) Katsotaan, josko jostain saataisiin verta, että saataisiin joskus verijälkikin aikaiseksi.. ;)