Kiirettä on pitänyt, joten matka sepustuksen kirjoitus on vähän jäänyt..
Oltiin siis hiihtolomalla lapissa viettämässä isäni 40v synttäreitä. Kuusamossa, laskettelukeskus Rukalla. Mukana oli perheemme, siis , äiti, isi, siskoni Julia & Bella, sekä puolet viikosta isäni sisko perheineen (myös heidän koiransa norfolkin terrieri "Heta") ja toisen puolen viikosta isäni ystävä perheineen. Lisäksi koko viikon oli isäni äiti, mummuni siis. Matkalla mukana oli myös isäni veli perheineen, mutta he eivät olleet samassa mökissä, sillä perheen lapset ovat allergisia koirille. Asuimme siellä hienossa , isossa mökissä tosi lähellä rinteitä. Sää suosi, monena päivänä aurinkokin paistoi ja lunta oli paljon, ainakin kotiin verrattuna. Bella oli ihan innoissaan lumesta, jostain syystä koiria innosti kovasti pyöriä lumessa :) Ja lunta tosiaan oli paljon. Jos hyppäsin lumeen sitä oli about polveeni asti, kun taas Bella upposi lumeen kokonaan, selkää myöten..

Lauantai 21.2.

Lähdettiin ajelemaan kohti Kuusamoa aikaisin aamusta, muistaakseni viiden aikoihin. Autossa saatiin istua yhteensä 10 tuntia, Bella jaksoi olla autossa tosi kauniisti, nukkui koko matkan, eikä ollut matkapahoinvointia. Saavuttiin sitten mökille ja tutustuttiin siihen. Bella oli mökillä rauhallinen, ei stressannut. Käytiin siinä myös vähän ulkoilemassa, mutta kovin pitkälle ei päästy, kun muutaman kymmenen metrin päässä juoksi irtokoira. Käveltiin sitten mökin pihassa, lumi oli upottavaa! Muuten ilta sitten menikin nopeasti..


Bella autossa

Sunnuntai 22.2.

Päästiinkin jo kunnolla ulkoilemaan! Kävelin Bellan kanssa ja vähän sitä tuli kinoksiinkin hypittyä ;D Bella nautti lumesta.. Kolmen aikaan pitopalvelu toi mökille ruuat. Poronkäristystä, paahtopaistia, muusia, valkosipuliperunoita ja lisukkeet.. ja kinuskikakku! nam! Ja sitten illan viettoa.. Käytiin illalla pulkkamäessä (mä, siskoni ja serkkuni) Nähtiin muutamia valkoisia revontulia. :)


Pitopalvelun tuomat ruuat

Maanantai 23.2.

Bella jäi mökille mummuni seuraan, kun me muut lähdettiin laskettelemaan. Siskoni Julia ajoi myös mönkiällä ;D Oli kyllä hyvät rinteet ja kauniit maisemat! Illemmalla käytiin sitten kylpylässä ja keilaamassa.


Bella lumikuono kinosten päällä

Tiistai 24.2.

Aamulla minä, isäni ja siskoni lähdimme hiihtämään. Hiihdimme n. 4km eräälle porotilalle. Siellä sainkin ajaa porolla ja syöttää poroja.. :) Hauskoja otuksia! Porotilalla äitini ja mummuni olivatkin vastassa joten päästiin autolla takaisin mökille. Tosin, ensin käytiin katsomassa eräällä husky tilalla. Suloisia hauvoja olivat! Tänään kun oltiin ulkona, niin saatiin Bellasta kommenttia joltain mieheltä "sepäs kävelee iloisesti" , johon Bella vastasi haukkumalla.. :D Porukat mökillä vaihtuivat, eli isäni sisko perheineen lähtivät  ja isäni ystävä perheineen tulivat mökille.


Minä (vas.) ja siskoni Julia (oik.) lähdössä poroajelulle

Keskiviikko 25.2.

Lasketeltiin koko päivä! Oli hurjan kivaa! Lasketeltiin vähän eri rinteitä ja löydettiinkin rinteissä olevalta metsäkaistaleelta poro aitaus.. :) Bella osasi kyllä käyttäytyä hirmuisen hienosti, vaikka mökissä oli paljon ihmisiä.


Rukan "huipulta"

Torstai 26.2.

Isäni oli moottorikelkka safarilla. Me muut oltiin kaupoissa, Bella mökillä. Illalla käytiin taas keilaamassa ja kylpylässä sekä syömässä hienossa ravintolassa, jossa sattuikin hauska sekaannus. Sillä ensin toinen tarjoilia toi meille jälkiruuat ja kun ne oltiin saatu syötyä, niin toinen tarjoilia tuo uudet. Roskiinhan ne olisivat menneet, joten saatiin ne sitten ilmaseksi. Hahaa :D


Maisema

Perjantai 27.2.

Flunssa iski ja huono-olo.. :( Käytiin vielä vähän kaupoilla ja löydettiin aivan ihana "jääbaari" eli jättikokoinen lumesta ja jäästä tehty iglu. Isäni ja siskoni Julia lähtivät laskettelemaan, menin sitten äitini kanssa vain iltamäkeen. Kauaa en kuitenkaan pystynyt laskettelemaan, kun heikotti ja oli huono-olo.. taas tätä mun tuuria! Sinne meni viimeinen pitkä lenkki ihanissa maisemissa ja hauska iltarinne.. =(


Lumi iglu ja minä..

Lauantai 28.2.

Kotiin lähdettiin joskus 9:30.. huono- ja flunssainenolo. Ei mikään mukava istua autossa kipeenä. Bella oli taas kauniisti autossa, tällä kertaa tuli pieni oksennus. Kotona oltiin sitten illalla..

Hauska ja rentouttava loma oli! Tykkäsin kyllä tuosta Rukasta, ja niin tykkäsi Bellakin! :)

Tässä vielä muutama kuva, huom! kaikki kuvat (c) Jenna Komulainen, älä kopioi!


maisema


Bella mökin edessä olevalla lumikasalla


Poro joka veti rekeämme


Peppunen hyppäsi allikkoon


Rinteestä


PÖRÖ ;D


Rinteestä


Maisema

 >>>blogi-merkintä lisätty 6.3.2009