Tänään sitten oltiin möllitoko kisoissa.. Nämä olivatkin meidän ihka ensimmäiset toko kisat, vaikka olivatkin epäviralliset. Ne pidettiin Mäntsälässä K supermarket Kalaasin parkkihallissa,  järjestäjä oli Mäntsälän koirakerho. Tuomarinamme toimi Tuire Tamminen ja olimme tosimölli-luokassa, siinä oli siis ALO liikkeet (koiraa sai palkata liikkeiden aikana, paikallaolossa sai jäädä niin lähelle koiraa kuin halusi) Myöskään 0-tulosta ei annettu kenellekkään, vaan edes hyvästä yrityksesta sai 5..

Lähdimme ajelemaan Mäntsälää kohti hyvissä ajoin, paikalle saavuimmekin klo 9 aikoihin ja heti käytin Bellan pienellä kävelyllä. Tosimöllien ilmoittautuminen alkoi 9:30 ja numeroksemme saimme 13, ja itse kisa alkoi n. 10 aikoihin. Yhteensä koirakoita oli n. 27..

Ensin aloitettiin luoksepäästävyydellä ja paikallamakuulla, koska koiria oli niin paljon, niin ne jaettiin kolmeen ryhmään, me oltiin Bellan kanssa keskimmäisessä ryhmässä. Jännitti.. Luokse päästävyys meni yllättävän hienosti, oikeastaan, ei ole koskaan mennyt niin hienosti kuin tänään meni. Bella ei noussut moikatakseen tuomaria, tai "ylireagoinut", kuten usein tässä liikkeessä on tehnyt.. mutta heilutti kyllä häntäänsä jne.  Tämä meni siis erinomaisesti. Sitten oli vuorossa paikallamakuu , jäin melko lähelle Bellaa, matkaa oli vain 2-3 metriä. Koko liikkeen ajan oli hirveä jännitys päällä.. No Bella pysyi, kuin pysyikin maassa.. Jes!

Sitten odottelemaan. Pitkältä tuntuneen odottelun jälkeen vihdoin koitti meidän vuoromme. Ensimmäiseksi seuraaminen kytkettynä (suoraan, käännös vasempaan, suoraan, pysähdys, suoraan, täyskäännös, juoksua, käännös oikeaan, suoraan, pysähdys) tämä menikin tosi nätisti. Sitten olikin kaikista jännitävin osuus, eli Bellan vapaanaolo, voin kuitenkin kertoa, että hienosti meni, Bella pysyi luonani kokoajan, eikä ajatellutkaan poistua luotani! Good!! Vapaana seuraamisessa oli sama kaavio kuin hihnassa seuraamisessa, tämä meni myös hyvin, paitsi, että yhdessä vaiheessa Bella alkoi hidastaa ja mennä maahan ?! Mutta onneksi jatkoi sitten seuraamista, kun annoin käskyn uudelleen.. Liikkeestä maahanmeno oli täydellinen. Luoksetulo oli hyvä. Liikkeestä seisominen oli hyvä. Vapaahyppy meni vähän sekoiluksi, mutta onnistui sitten ihan OK. Olen kuitenkin tyytyväinen, että meni edes OK:sti, siihen nähden, että sitä ollaan treenattu niin vähän! Kokonaisvaukutus oli tuomarin mielestä todella hyvä , kehui sitä , että Bella kuuntelee todella hienosti , ja että meillä on hyvä yhteistyö.

Tässä pisteet (ei kertoimia)

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen taluttimetta 8
Maahanmeno 10
Luoksetulo 9
Seisominen 9
Vapaahyppy 7
Kokonaisvaikutus 9

Pisteitä siis 175 ja I-tulos !!! Jes! Hienoa! Olen niiin tyytyväinen , ensimmäiset kisat ja mitä vielä.. Bella on upea! ;) Oli tosi hieno päivä.. Saa taas olla Bellasta ylpeä, se näköjään osaa yllättää.. ;)

Myös Jenni ja "Halla" (Vofcit's New Dawn) olivat tosimölli luokassa, saaden myös I-tuloksen! Onnittelut :)

Nyt pidämmekin vähintään viikon-kahen tauon.. mietitään, että miten tästä edetään ja muuta.. =)