Tänään oli todella hieno ilma. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, eikä tuullut. Lähdin Bellan kanssa metsälenkille. Kävelimme siksakkia ympäri metsää. Lenkistä tuli myös oikein kuntolenkki, ainakin Bellalle, sillä lunta oli yllättävän paljon ja se oli raskasta, sillä lämmintä oli varmaankin jotakin 0-4 celsius asteen välillä.
Eilen keksin taas vähän harjoittaa "koira-pilatesta" eli kivien päälle hyppelyä. Bella tykkää siitä ihan hirmuisesti! Tänään myös hypittiin vähän kivien päälle. Bella osaa jo homman niin, että kun taputan jotain kiveä, niin B hyppää sen päälle. Melko isoille kiville neiti jo pystyy hyppelemään. Erityisen hauskaa näytti olevan, silloin kun siinä vaiheessa kun Bella juoksi päättömänä pois näköpiiristäni, minä piilouduinkin kiven päälle. Mikä riemu oli huomata minut jonkun kiven päällä, juosta ja hypätä sinne itsekkin. ;) Hauskaa oli huomata myös se, että Bella alkoi loppuvaiheilla jo itsekkin hyppelemään erilaisille kiville, melkoisen suurille yleensä.
Tiedän, että saattaa kuulostaa vähän tyhmältä "hypellä nyt kivien päälle"...  Mutta suosittelen kokoilemaan! Tietysti kannattaa aloittaa vähän matalammilta kiviltä, mutta sitten kun koira tottuu siihen, että sen pitää hypätä kiven päälle, niin voi siirtyä jo suurempiin (korkeampiin) kiviin. Vaikeintahan sitten on, jos on korkea mutta kapea kivi. Ja tietysti sitten ihminen katsoo, että ei pyydä koiraa hyppäämään liian vaikealle kivelle, ettei käy vahinkoja.. Ja tietysti aina välillä pitää muistaa palkata koiraa namilla ja aina iloisilla kehuilla! :)
Mutta tosiaan, lenkki venyi vähän yli kaksi tuntiseksi.

Tokoiltu ei olla nyt vähään aikaan. Paitsi kerran katsottiin alo liikkeet läpi, melko tylsällä menestyksellä. Itsellä oli jotenkin tylsä treeni into, joten eipä Bellakaan kovin innoissaan ollut.. Turhat treenit siis!

Torstaina käytiin taas yhteislenkillä ystäväni Milkan ja borderi Manun kanssa. Manu ja Bella ovat jo "vahoja tuttuja" , joten jälleen näkemisessä ei syntynyt kovinkaan riehakasta menoa.. Mutta mukava ja pitkä lenkki oli, kiitos siitä M&M! :D

Ostin 4 koira DVD:tä mustista ja mirristä. 3 niistä kertoo harrastuksista (jokaisessa kerrottu 4 eri harrastuksesta) ja yksi kertoo siitä kun pentu tulee taloon (eli valmistautuminen yms) Niitäkin pitäisi tässä joskus ehtiä katsella..

Kissa-kuulumisia voisi tähän loppuun vähän kertoa. Elikkäs, Nikke vuosimallia -08 on alkanut opettelemaan "yksinäistä ulkoilua" jo pidemmillä ajoilla. Hienosti on jäbällä mennyt, Nikke alkaa selvästi jo vähän reviiriäkin kasvattamaan. Vihdoinkin siis kevät tulossa ja jäbä voi olla jo kauemmin ulkona, kun lämpimämmät säät. Tänäänkin, kun oli niin kaunis ilma, niin Nikke halusi olla ulkona koko päivän, kävi syömässä ja halusi taas pihalle. (osaa siis jo pyytää uloskin) Nyt kun Nikke saa kuluttaa energiansa ulkona, niin nukkuu sitten sisällä, saatu siis vähän rauhallisemmat olot tänne taloon.. ja voin kertoa , että Nikke todellakin on sellainen ADHD tapaus ! ;D Vilmalla ja Oliverillä menee hyvin, kuten normaalisti. =)