Eilen kaverini Milka oli meillä kyläilemässä ja päätimme vähän kuvailla Bellaa, muutaman hyvän seisomis- ja naama profiili kuvan saimmekin. Mutta täytyy kyllä sanoa, että Bella on varmaan maailman vaikein kuvattava!

Tänään olen puuhaillut Bellan kanssa vähän kaikenlaista. Nyt voin minäkin todeta, että kevät se on tullut tänne meillekkin. :)
Lumet alkavat jo olla melkein sulaneet ja näin ensimmäisen sinivuokon metsässä, eilen näin myös muutamia leskenlehtiä. Metsässäkin pystyi jo kävellä lenkkareilla kastumatta.. Kun tultiin metsälenkiltä, huomasin, että mummulleni oli tullut kylään Mikko, Jonna, heidän vauvansa Isabella sekä sekaroituiset Roki, Riki & Neela. Bella pääsi siis pitkästä aikaa leikkimään niiden kanssa, viimeksi koirat ovat nähneet joskus kesä-syksyllä. Koirat leikkivät eräässä pienessä vesilammikossa, yleensähän Bella inhoaa  tuollaisia vesilammikoita, mutta nyt piti esittää ja niinpä Bella sitten kävi makaamaan lammikkoon.. :D
Kauaa Bella ei kuitenkaan jaksanut leikkiä koirien kanssa, sillä olimme olleet lenkillä lähemmäs kaksi tuntia ja sitä ennen isäni oli juuri ollut lenkillä Bellan kanssa.

Löysin tänään pienen palan variksen siipeä! Teippasin sen damiin ja vähän treenattiin damin kantamista ja suussa pitoa. Bellaa olisi enemmän kiinnostanut kantaa damia siivenpalasta kiinni pitäen, mutta saatiin silti hyviä onnistumisiakin.

Treenattiin tänään myös vähän tokoa. Seuraamista ja käännöksiä, mitkä menivät todella hyvin! Otin myös muutaman liikkeestä seisomisen, vähän jännitti, että meneeköhän se vielä oikein.. Ja kyllä, Bella teki liikkeen täydellisesti! Vihdoin siis ollaan opittu liikkestä seisominen. Hyppyä otettiin, nyt Bella jotenkin ei ymmärtänyt (?????!!!!!) että mitä se 'hyppy' tarkoittaa. Se hyppäsi aina vasta kolmannen kerran käskyn saatuaan, joten otin muutaman kerran niin, että kädellä näytin ja hypittiin edestakaisin.. Senjälkeen muutama yritys oikealla tavalla, ja onnistui taas paremmin. Nyt täytyy saada hyppy syöpymään Bellan päähän ja alkaa tosissaan treenaamaan paikallamakuuta.

Eilen innostuttiin Milkan innostamana vähän aloittelemaan agilityn keppejä. Tänään treenattiin myös ja hauskaa vaihtelua vähän treenata jotain vauhdikkaampaa lajia. Yritin itse väsätä hyppyestettä, mutta täytyy sanoa, että siitä tuli kyllä ihan hirveä! Johtunee liian suurista nauloista, epätarkkuudesta ja epämääräisistä laudoista joista estettä yritin väsätä.. Aijon silti alkaa rakentamaan pikkuhiljaa näitä agility esteitä, kesälomalla viimeistään. Josko innostuttaisiin ainakin kotona vähän treenailemaan. :)

Huomenna sitten katsomaan pentuja!! :)