Tänään kisattiin tokon merkeissä Vantaalla. Aamu alkoi aikaisin vaikka melkein nukuinkin pommiin.. Sillä olin unohtanut laittaa herätyksen päälle. No, jokatapauksessa menin kouluun ja hain äkkiä todistuksen. Siitä menimme Milkalle hakemaan borderterrieri Manun (EST JCH, ESTJW-08 Dundarroch Wild Viking) Siitä suuntasimme meille äitini kyyditsemänä ja hetken kerkesimmekin meillä olla, kunnes isäni lähti kanssamme kohti Vantaata toko kokeita. Kokeen järjesti PSK ry ja koe oli samalla Kultaisten toko-mestaruus koe!

Päivä oli ihan hullun kuuma.. Kun saimme koirat häkkeihin ja paikalleen lähdime ilmoittautumaan. Sainkin heti kuulla olevani sitten ensimmäisenä vuorossa.. Se oli toisaalta ihan hyvä juttu, koska en itse kerinnyt sitten jännittää niin paljoa. Mutta toisaalta huono, koska en kerinnyt menemään hetkeksi varjoon vilvoittelemaan paikallamakuun jälkeen, mikä olisi kyllä ollut tarpeen! Tuomarinamme toimi Harri Laisi.

Kehään menimmekin sitten ensimmäisinä ja Bella oli aika innoissaan. Kerron tässä nyt pääpiirteittäin kaikki liikkeet. En jaksa selostaa jokaisesta liikkeestä monen rivin pätkää, sillä kaikki liikkeet sujuivat tasaiseen tahtiin puoliteholla. Luoksepäästävyys meni hienosti, kunnes tuomari rupesi oikein "kunnolla" Bellalle juttelemaan ja Bella nousi tuomaria vasten, se tietenkin pudotti arvosanaa. Paikallamakuu sujui turvallisen hienosti, pisteitä tässä pudotti se, kun palasin koiran luokse ja jouduin käskeä kaksi kertaa ennenkö se nousi istumaan. Sitten liikkeenohjaaja sanoi, että saamme mennä hetkeksi kehästä ulos, että saan vähän kehua koiraa ja rentoutua. Tosiaan saimme olla poissa kehästä vain hetken , kunnes jouduimme sinne  takaisin, sillä olimmehan me ensimmisinä. Kaiken pystyy ennustaa siitä, että heti kun pääsimme kehään Bella alkoi vain haistella maata.. Sain sen sitten kuitenkin perusasentoon ja aloitimme seuraamisen taluttimessa. Se sujui ihan ok.. Paljon oli siinä häslinkiä ja Bellalla ei keskittyminen oikein onnistunut. Sitten seuraaminen taluttimetta, täyttä jaskaa.. Bella jäi kesken seuraamisen mm. rapsuttelemaan itseään, se jätätti, katseli pois kehästä yms.
Sitten oli liikkeestä maahanmeno, Bella jäi istumaan kun olisi pitänyt seurata joten jouduin käskyttämään sitä useasti. Muuten se onnistui hyvin, mistä olen tosi iloinen. Luoksetulo oli aika täydellinen, mutta se tuli istumaan ihan vinoon eteeni. Liikkeestä seisominen meni ihan samalla tavalla, kun maahan meno, eli B ei lähtenytkään seuraamaan kun olisi pitänyt. Muuten se seisoi hienoisti, mutta vähän liikkui käskyn saatuaan.. Estehyppy oli ainut täydellisesti onnistunut liikkeemme! :D

Tässä vielä ne pisteet:

Luoksepäästävyys 8
Paikalla makaaminen 9
Seuraaminen kytkettynä 7
Seuraaminen taluttimetta 5,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 7,5

Pisteitä 156,5 eli II-tuloksen verran.

Olen kyllä tosi tyytyväinen, sillä kokeissa odotin, että hyvä jos saadaan edes III-tulos, sillä Bella ei oikein jaksanut keskittyä ja kaikki oli ihan sekoilua.. Muutenkin parannus oli huima viime kokeisiin verrattuna! :D

Milka ja Manu tokoilivatkin hienosti, saivat I-tuloksen ja näin ollen tulivatkin TK1 :siksi. Onnittelut vielä kerran.

Vähän myös shoppailinkin.. Harmi, kun otin rahaa niin vähän mukaan, sillä ostettavaa olisi ollut.. tai ehkä se sittenkin oli onni, koska muuten mukaan olisi lähtenyt ihan liikaakin tavaraa.. ;D Kokeen yhteydessä oli myös Golden Special - näyttely ja siellä oli GR:n oma myyntipiste.. Siellä oli kaikkea ihanaa! Ostin itselleni hupparin jossa on kultainennoutaja ja GR:n logo.. Sitten ostin myös jo aikoja sitten varaamani kani-dammyn. Kotona sitä muuten jo testasinkin ja Bella ottikin sen heti suuhun ja kantoi ympäri pihaa! Myös Hilla oli ihan innoissaan damista! :)

Mukava päivä oli kaiken kaikkiaan, siitä iso kiitos Milkalle! ;D Ensikerralla sitten haetaan se I-tulos ;) Kotona Bella nukkuikin koko päivän ulkona varjossa..