Tänään alkoi meillä ohjatut toko treenit. Ollaan ALO/AVO ryhmässä. Koulutuksen järjestää Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistys eli KHN. Vetäjinä meillä toimi Saara Laine  & Matti (? luultavasti, muisti ei riitä tallentamaan ihmisten nimiä, mutta luultavasti oli Matti.. sori)

Saavuin treeneihin sopivasti ajoissa mutten liian ajoissa.. :D Ryhmässämme olikin aika paljon kultsuja, joista tuttuja Minttu ja Siiri (< Bellan sisko siis) Heti alkuun menimme kaikki riviin seisomaan, kuin kokeessa ja meiltä katsottiin luoksepäästävyys. Bella istui nätisti, Matti silitti sitten Bellaa ja lopussa Bella nousi seisomaan. Kun Matti lähti pois Bellan luota, Bella nousi vähän Mattia vasten, mutta muuten luoksepäästäyys meni hyvin.

Sitten ryhmämme jaettiin puoliksi ja toinen puoli meni toiselle puolelle kenttää ja toinen toiselle. Me päästiin tälläkertaa Matin ryhmään. Aloitimme seuraamisella + käännöksillä. Ne menivät ihan hyvin, Bella seurasi nätisti. Minun täytyy kuulemma opetella kävelemään niissä käännöksissä oikein ja antamaan enemmän apua vartalolla, eikä olla "puupökkelö", kuten ohjaaja sanoi.. ;) totta taisi puhua.. :D
Sitten otimme liikkeestä maahan menon, mikä oli meni hyvin! Bella oli vielä vapaanakin.. Vaikka vähän mietin, että uskallanko päästää.. mutta uskalsin, mikä kannatti! Bella meni maahan heti käskyn saatuaan, mutta vähän hitaasti. Pitää siis treenata nopeampaa maahanmenoa.
Otimme myös vähän kontaktia. Bella otti kontaktin hyvin, kun sanoin katso, mutta olisi selvästi halunnut katsella muitten treenailua ja lenkkeiliöitä..
Sitten otimme vielä seuraamista, ja piti treenata niitä niitä käännöksiä paljon vartalolla koiralle viestittäen.. Ja oin täysin sekaisin! En ollut koskaan tehnyt mitään vartalo apuja niissä käänöksissä ja luulen että näytin ihan naurettavalta, kun vahingossa aina käänsin vartaloa toiseen suuntaan ja käännyin toiseen.. :''D Eikä tilannennetta auttanut Bella surkea seuraaminen nenä maassa.. Tätä mun täytyy treenata!!
Sitten otimme yhden luoksetulon. Bella tuli vauhdilla luokseni, mutta jäi eteeni istumaan hieman vinoon. Perusasento oli kaunis.
Lopuksi vielä otimme paikallamakuun koko treeni porukan kanssa. Sai jäädä niin lähelle koiraa kun askalsi ja palata koiran luokse kun halusi. Menin aika kauas Bellasta. Paikallamakuussa meillä ongelma on ollut se liikkeen aloitus, kun Bella ei ole malttanut jäädä makaamaan. Tänään se onnistui täydellisesti. Sain olla ylpeä Bellasta, sillä paikallamakuun aikana kentällä juoksi mm. kaksi muovi-sadetakkeihin pukeutunutta huutavaa lasta, eikä Bella lähtenyt mihinkään! Kun aikaa oli mennyt n. 1 ½ min palasin Bellan luokse, sillä Bella katsoi muita koirakoita häntä heiluen... ;)
Louksi vielä heitin Bellalle vähän palloa, että sille jäisi kivaolo treeneistä. Sitten suuntasimme autolle ja kotiin..

Oli kyllä mielestäni tosi kivat treenit! Paljon sain vinkkejä ja oli muutenkin mukavaa ja rento meininki.. :) Ja pitkästä aikaa ohjatut treenit..