Tänään jälleen toko treenit Riihimäellä Bellan  kanssa..
Nyt on muuten sen ohjaajankin nimi tiedossa, Juhahan se oli.. eihän tähänkään mennytkään kuin se kolme treeni kertaa, että kouluttajan nimi saatiin muistumaan mieleen! :D (muutin sen tuonne vanhoihin kirjoituksiinkin)

Treeneissä aloitimme luoksepäästävyydellä. Meiltä luoksepäästävyyden katsoi toinen ohjaajamme Saara. Tällä kertaa Bella pysyi istumassa kokoajan vaikka häntäheiluikin tiuhaan tahtiin.. Ollaan siis edistytty nyt kolmena treeni kertana tässä liikkeessä PALJON!! Ekalla treenikerralahan Bella nousi seisomaan ja hyppäsi jopa ohjaajaa vasten, viime kerralla nousi seisomaan ja nyt vihdoin istui kokoajan! Jee!
Sitten otettiin seuraamista kokeen omaisesti. Yksi kerrallaan otimme seuraamista ja Juha toimi liikkeenohjaajana. Bella ei toiminut täysillä ja liikkeestä pysähdyksessä tuli istumaan eteeni. Seuraaminen itsessään oli ihan hyvää, mutta käännökset vain ok..

Sitten meidät taas laitettiin puoliksi ja jälleen me päästiin Juhan oppiin. Tänään otimme jääviä liikkeitä eli liikkeestä maahanmenoa ja -seisomista. Harjoittelimme kyseisiä liikkeitä muutamilla eri tavoilla.. Aloitimme maahanmenolla. Meidän maahanmeno oli täydellinen ja suht nopeakin vielä! Ihanaa, että se teki sen oikein, koska muuten olisin pelännyt sitä liikettä kuin kolemaa, ajatellen siis niitä lauantain toko kokeita! Liikkeestä seisominenkin oli hyvä, ainoa miinus siinä on se, että Bella vähän liikkuu käskyn saatuaan.. Ja kun näiden liikkeiden välillä oli vähän luppoaikaa kun ohjaaja katsoi muiden toimintaa, otin Bellan kanssa vähän seuraamista niin, että otin namin suuhuni ja palkkasin siis "sylkemällä namin". Bella seurasikin paljon paremmin kuin alussa ja käännöksetkin olivat jo hyviä!
Vähän treenasimme myös perusasennon paikkaa niin, että maahan piirrettiin kaksi viivaa n. metrin matkan päähän toisistaan. Koira jätettiin istumaan toiselle viivalle ja itse mentiin seisomaan toiselle. Siitä koira käskettiin perusasentoon. Tämä toimi meillä, koska Bella sai "otettua kunnolla vauhtia" ja tuli tosi hyviin asentoihin! Lopuksi otimme vielä luoksetulon. Meidän akilleen kantapää.. :( Ensinnäkin, kotona Bella ei ole malttanut pysyä istumassa paikallaan. No nyt se sentään pysyi istumassa, mutta ei lähtenyt luokseni ensimmäisellä 'tänne' -käskyllä.. Toisella käskyllä lähti, mutta hitaasti.. Heitin Bellalle pallon ja se  kovensi vauhtiaan, mutta pysähtyikin kesken luoksetulon haistelemaan maata! Yritin sitä houkutella vähän juoksemalla ja huutelemalla, mutta eipä tullut luokse. Kävin siis ottamassa sen kiinni ja palkkasin silti, kun antoi edes ottaa kiinni, eikä lähtenyt huitelemaan..
Jotain hyvää sentään, ei karannut, kuten olisi ihan hyvin voinut tehdä..
Nooh, ei se siihen jäänyt. Kun sain Bellan kiinni lähdin hakemaan meidän palloa, jonka heitin taakseni nurmikolle. Mutta palloapa ei löytynyt! Ohjaajammekin tuli etsimään sitä ja pian moni muukin koirineen.. Mutta palloa ei löytynyt!! Miten se voi kadota niin pienelle alueelle? En edes heittänyt sitä kauas! Tää on niin mun tuuria.. :D Onneksi se pallo ei ollut kallis, joten ei siinä mitään. Mutta harmittaa silti..

Hillan  kanssa ollaan vähän jatkettu istumisen harjoittelua. Pikkuneiti tulee ihan hulluksi, kun sen kanssa puuhaa, se  on niiiiin innoissaan nameista! Joten päätin vähän yrittää perusasennon alkeiden opettelua. Innoissaan se tosiaan oli ja ihan kivasti meni :D Vaikka treenit olivatkin lyhyet, tietenkin, kun pennusta on kyse. Nyt se onkin seuraillut mua namin toivossa.. Harjoiteltiin tänään myos vähän auton takakontissa oloa. Ihan vaan silleen, että avasin takakontin ja koira sinne ja namia nassuun. Ei pelännyt neiti yhtään, päin vastoin, oli taas innoissaan niistä nameista.. :D Huomenna voisi ottaa saman, mutta käynnistää auton..