Tänään oltiin Bellan kanssa toko-kokeessa Padasjoella. Nämä olivat siis ne kisat, minne sillon saatiin lahjakortti mölli-tokosta kun voitettiin.

Kokeen järjesti PH-nuuskut ja tuomarina toimi Marita Packalen. Kokeet järjestettiin nurmikentällä joka oli täynnä jänisten kakkaa.. Nam -koirien mielestä.. Aurinko paistaa porotti aluksi, mutta kun alkoi meidän yksilösuoritus se meni pilveen! Kerrankin edes vähän tuuria.. :D Ja mehän muuten kisattiin numerolla 2 , joka oli mielestäni tosi tosi tosi hyvä. Koiraa kerkesin vähän viritellä, muttei silti tarvinnut odotella ja jännittää ja väsyä kauaa..

Luoksepäästävyys. Bella istui alussa nätisti, mutta pomppasi silti tuomaria vasten.. Tuomari ei siitä näyttänyt välittävän, koska antoi täyden kympin!
Paikallamakuu meni täydellisesti, ei tarvittu edes kaksoiskäskyjä.. Ja mainittakoon, että paikallamkuussa vain yksi koira pysyi maassa Bellan lisäksi , eli Bellakin olisi ihan hyvin voinut nousta, koska muutkin..

Seuraaminen kytkettynä.. Nooh.. Eipä jaksanut B eläin nätisti seurata. Oli hajuja ja kaikkea muutakin mukavaa..
Seuraaminen taluttimetta................ Paljon haistelua, paljon jätätystä.. paljon kaikkea! Ja ihan lopussa oli juoksuosuus.. Bella alkoikin juosta, mutta vähän kovensi vauhtiaan ja töpsytteli sitten suoraan kehäsihteeriä moikkaamaan! Ulos kehästä siis. Tuli onneksi luokseni, suoraan perusasentoon oikeastaan ja katsoi silmiin "niin, mitäs seuraavaksi?" Tästä vetästiinkin sitten nolla! Harmi, koska kerroin oli suuri (4)..

Liikkeestä maahanmeno, mitäs siitä sanoisi.. Täydellinen? ;)
Luoksetulo. Muuten hyvä , mutta tarvitsi toisen käskyn ennen kuin tuli luokseni.
Liikkeestä seisominen.. heh.. Bella seisoi, otti askeleen, toisen ja käveli suoraan luokseni. Kaikenlisäksi vielä istuutui eteeni.. Jes, hienoa Bella, just näin.. :T
Hyppy. Täydellinen. Jipii!

Eli yleisesti ottaen, meni ihan ok. Seuraamisia pitää treenailla. Harmittaa vaan noi kaksi liikettä jotka sitten meni nollille.. Kummassakin nolla-liikkeesä nimittäin oli suuri kerroin, toisessa 4, toisessa 2.. Tässä nyt vielä liikkeet numeroineen:

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 8
Seuraaminen taluttimetta 0
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 7
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 125p eli III-tuloksen verran.. Huonommin kui viimeksi, mutta loppujen lopuksi meni silti hyvin, saatiin kuitenkin neljä kymppiä, ja seuraaminen kytkettynäkin oli kuitenkin 8 ja kokonaisvaikutuskin oli 8. Jäi siis ihan hyvä mieli. :) Harmi vain, kun tuo seuraaminen taluttimetta meni nollille, kerroin kuitenkin  oli 4 eli aika suuri! Liikkeestä seisomista ihmettelen edelleen, eihän se koskaan ole kovin hyvä ollut, mutta on se kuitenkin pysähtynyt! Nooh.. ehkä me ensikerralla napataan se ykkös-tulos.. :D Nyt jäädään kuitenkin hetkeksi toko tauolle ja joskus heinäkuun loppupuolella varmaan jatketaan taas treenejä. Toko kokeita olenkin katsellut vasta elokuulle..