Tänään on väsyttänyt ihan hirveästi koko päivän! Jaksoin kuitenkin lähteä tokoilemaan ohjattuihin treeneihin Riihimäelle.

Jälleen aloitimme luoksepäästävyydellä. Palkkasin Bellan "tuomarin" eli tälläkertaa Juhan tullessa meitä kohti. Tuomarin" tervehtiessä Bellaa en palkannut sitä, silti Bella pysyi istumassa!! "Tuomarin" lähdettyä pois palkkasin Bellan. Ollaan edistytty ihan huimasti tässä liikkeessä. Ensi kerralla palkkaan Bellan vasta "tuomarin" lähdettyä, saas nähdä miten käy..

Sitten meidät jaettiin puoliksi, pääsimme jälleen Juhan ryhmään. Tänään harjoittelimme jääviä liikkeittä. Ensin otimme liikkeestä maahanmenoa, mikä onnistui täydellisesti. Sitten otimme liikkeestä seisomista, missä hioimme sitä, että koira pysähtyisi ja jäisi seisomaan nopeammin. Bella jäi seisomaan aika nopeasti, itse olin vähän hidas palkan kanssa..

Jäävien jälkeen otimme paikallamakuun. Otin sen ihan kokeen omaisesti ja se meni tosi hienosti. Ainoastaan miinuksena se, että jouduin kaksois käskyttämään Bellan maahan ja kun palasin sen luo, se ei istunut heti, vaan tarvitsi siihenkin toisen käskyn.. Näitä täytyy treenailla ihan erikseen ilman sitä itse paikallaoloa..!

Paikallamakuun jälkeen meiltä kysyttiin, että mitä me haluttaisiin treenata, eli mikä meille on se ongelmakohta. Siinä vaiheessa mietin edellistä toko koettamme ja ilmoitin, että meidän ongelmakohta on vapaana seuraaminen. Ryhmämme jaettiin taas kahtia riippuen siitä, mitä kukin oli halunnut treenata. Jälleen pääsimme Juhan ryhmään. Kerroin, että meidän ongelma ei ole se itse seuraaminen, sillä seuratahan Bella osaa, vaan se vire.. Eli Bella ei jaksa keskittyä kauaa, jollei sitä namia tule siinä välillä.. Saimme tähän vinkkejä ja niitä testasimme jo treeneissäkin. Otin siis ihan vapaana seuraamista + käännöksiä. Neuvoksi saimme, että kun seuruutan Bellaa, käännynkin yhtäkkiä nopeasti ympäri ja palkkaan heti kun koira tulee takaisin oikealle paikalle. Täytyy myös alkaa ottamaan pidempiä seuraamispätkiä ja palkata harvemmin.

Odottelua oli taas vähän liikkeiden välillä, joten kerkesimme ottaa siinä myös "omaa treeniä". Otin Bellan kanssa seuraamista+käännöksiä+pysähdyksiä.. Ja ihan hyvin meni.