Kiirettä pitää.. Koulussa on koeviikot meneillään, joten kokeita pukkaa ja niihinkin pitäisi, tosiaan _pitäisi_ , jaksaa lukea.. Lisäksi koirien treenit ja lenkitykset sekä kavereiden kanssa hengailu vie aikaa, joten ei ole kauheaa intoa tätä blogia päivitellä.. Vaikka viime aikoina kirjoituksia on tullutkin aika paljon - viimeisinkin on lauantailta!
Tänään kuitenkin pakotan itseni päivittelemään tänne kuulumisia, sillä treenit ovat nyt menneet niin nappiin! :)

Vaikka taippari haaveet ovatkin toistaiseksi jäässä, ollaan Bellan kanssa treenailtu noutoa dameilla nyt muutamien viikkojen ajan. Aloitimme treenauksen pihalla niin, että heitin damin vähän matkan päähän, Bella haki sen ja sitten leikittiin ja kehuin Bellaa paljon. Pikku hiljaa pidensin matkaa ja vaikuitin maastoa (esim. heitin damin pidempään heinikkoon) Nyt ollaan siinä pisteessä, että Bella istuu vierelläni perusasennossa, heitän damin, käsken Bellan hakea sen ja sen se tekeekin. Bella hakee damin todella innolla ja tuo suoraa päätä minulle! :)
Tänään kokeilin noutoa jo kahdella damilla. Ensin otin harjoituksen yhdellä damilla, sitten kokeilin samaa kahdella. Bella haki innokkaasi ensimmäisen damin. Kehuin hetken ja sanoin taas "hae". Hetken Bella katsoi mua, että 'mitä nyt?'. Toistin käskyn "hae" ja Bella ampaisi heinikkoon hakemaan toista damia!! Olin ihan onnessani ja vielä enemmän olin onnessani siitä, että se toinenkin dami palautui mun käteeni!!!! :) Toistin tuon haun kahdella damilla, ja nyt ei tarvittu edes kaksoi käskytystä toisen damin hakemiseen.. On se Bella hieno! :)
On ihan mahtavaa tehdä noutoa Bellan kanssa, sillä siitä näkee kuinka se nauttii työskentelystä.. Etenkin tämä kahden damin haku näytti olevan hauskaa vaihtelua.. :)

Hillan kanssa otettiin tokoa ja dami noutoa. Tokoilu on nyt jäänyt vähän vähemmälle, mutta lauantaina alkavan pentukurssin myötä aletaan sitäkin treenata enemmän tosissaan. Ei tietenkään veren maku suussa tahkota sitä 24/7! Mutta yritetään treenata edes vähän joka päivä.. :)
Tänään kuitenkin otettiin maahan menoa, jossa ei enää tarvita niinkään paljoa niitä käsiapuja.. Hyvähyvä! :)
Perusasentoa otettiin myös, se meni oikein hyvin. Hilla alkaa selvästikkin oppia sen liikeradan!
Ja täänään aloimme opettelemaan myös seuraamista. Ensin otettiin ihan vaan muutama askel niin , että pidin namikättä rinnallani, jotta Hilla näki sen. Otettiin siis pari askelta ja sitten palkkasin. Tällä tavoin teimme muutaman toiston ja kun ne menivät niin hyvin, niin päätin koittaa liikettä niin, että pidän kummatkin kädet  sivuillani. Otimme ihan vaan pari askelta, ja hyvinhän se meni! Hilla seurasi oikein nätisti! Mahtavaa!!! :)

Myöhemmin illalla otin Hillan kanssa vähän dami noutoa. Hillalla on ollut tapana tehdä noudot niin, että se juoksee damille, kaappaa sen suuhunsa ja juoksee pois. Joskus harvoin dami palautui minulle.. Nyt siis aloimme treenaamaan noutoa hihnassa. Heitin damin vähän matkan päähän, Hilla juoksi damille ja otti sen suuhun. Nyppäsin hihnasta hennosti ja kutsuin Hillaa. Ja dami palautui joka kerta mulle! :) Jipii! Tästä se lähtee...

***********************************************************

HUOMATKAAHAN että lisäilin nyt kuvia edelliseen pentutreffejä koskevaan kirjoitukseen!