Tänään oli jälleen KHN pentukurssi. Tälläkertaa se pidettiin Hyvinklään ABClla. Tänään aiheena oli ohitukset sekä paikallaolo, mielestäni nämä treenit olivat kyllä enemmän BH kokeseen liittyvät, kuin toko treenit, mikä on siis ihan kivaa vaihtelua ja hyödyllistä!! Kouluttajina tänään oli Maija ja Tanja.

Aloitimme yksinkertaisilla ohituksilla, eli kun koira tulee vastaan. Puolet ryhmästämme kävelivät toiseen, puolet toiseen suuntaan. Näin meitä vastaan tuli tietyn välimatkoin koirakkoja. Kävelimme suurehkoa "ympyrää", puoliksi kadulla ja puoliksi parkkipaikalla. Tämä meni ihan hyvin. Hilla ei niinkään välittänyt muista pennuista, mutta auta armias kun vastaan tuli kaksi aikuista kultsua... niitä olisi pitänyt päästä moikkaamaan! ;D
Harjoittelimme myös sitä kun joku ihminen tulee vastaan ja kysyy esim. tietä. Koiran pitäisi istua paikoillaan neuvomisen ajan. Tämäkin meni ihan hyvin.
Treenasimme samaa niin, että koiraa tultiin moikkaamaan. Koiran piti osata tervehtiä kauniisti neljä tassua maassa. Hilla ei hyppynit yhtään, hyvähyvä! :)
Harjoittelimme myös sitä, kun lenkillä tulee vastaan ihminen koiran kanssa. Pysähdyttiin ja koirat piti saada istumaan. Piti myös jutella hetki, jotta harjoitukseen saataisiin kestoa. Tämä meni tosi hyvin!
Olikohan tässä nyt kaikki.. mutta kuitentin, tämän tyylisiä erilaisia harjoituksia. Tekivät meille ihan hyvää, sillä täällä meilläpäin on todella siis _todella_ harvinaista, että lenkillä tulisi vastaan ihmisiä saatika koiria..

Paikallaolot menivät hyvin. Ensin otin paikallaolon maassa, sitten istuen. Istumisessa Hilla yrittää aina mennä maahan.. Tähän täytyy kiinnittää enemmän huomiota. Paikallaolojen lisäksi teimme taas pujottelu ohitus-paikallaolo harjoituksen. Eli yksi koirakko kerrallaan pujottelimme muut koirakot. Hilla olisi halunnut nuuskia maata, muuten tämä meni ihan kivasti.. :)

Olipas hauskat ja erilaiset treenit! Ensikerralla taas ollaan ABClla..

Niin, ja... K A R M I V A A     H A L L O W E E N I A !

Jack Skellington