Huh, mikä päivä! :)

Aamulla starttasimme puoli yhdeksältä ja suuntasimme kohti Hyvinkäätä KHN pentukurssille. Tällä kertaa treenasimme esineen luovutusta, maahan menoja, istumista ja perusasentoa.

Esineen luovutusta treenasimme leluilla. En olekkaan Hillan kanssa esineiden luovuttamista ennen ihan treenaamalla treenannut, vaan ne ovat jotenkin sujuneet aina omalla painollaan... Alussa mulla oli vähän vaikeuksia hahmottaa, että mitenkäs siinä pitikään toimia. Mutta kun mun toiminta saatiin kuntoon, niin luovutukset sujuivat mainiosti! :)

Sitten siirryimme maahan menoihin. Sainkin tosi hyvän vinkin treenata maahanmenon liikerata nopeaksi! Eli koira ohjataan toisella kädellä maahan ja toisellä kädellä koiraa tuetaan mahan alta. Tällä tyylillä saadaan liikerata ohjattua niin, että maahanmennessä maahan osuu ensin etutassut ja vasta sitten takaosa. Tämä toimii ainakin Hillan kanssa.
Aloitimme myös treenaamaan meille uutena liikkeenä liikkeestä maahanmenoa, ja sainkin huomata, että Hilla osaa jo seurata ihan kivasti! :D
Liikkeestä maahanmenot alkoivatkin sujua jo aika kivasti. Hilla on  niiiiiin hieno. ;)

Loppuun otimme istumista ja perusasentoa, jotka molemmat sujuvat meiltä hienosti.
Tälläkin treenikerralla uskaltauduin pitämään Hillaa vapaana, ja se kannatti, sillä Hilla pysyi lähelläni kokoajan! Vautsi vau :)

Treeneistä suuntasimmekin sitten Hyvinkään koirakylpylän Agility hallissa pidettävään mätsäriin.
Menin heti ilmoittautumaan pikkupentu luokkaan (5-7kk) ja sain numeroksemme 2. Pikkupentuja oli yhteensä n. 35.
Kehään pääsimme siis heti ensimmäisinä ja pariksemme saimme jonkun pienen(?) koiran, en kyllä enää yhtään muista! :D Jokatapauksessa, Hilla esiintyi taas tooosi hienosti. Tuomari tutki Hillan todella tarkasti, mikä oli mielestäni ihan mielettömän hyvä juttu! Mätsäreihin mennään kuitenkin harjoitusta hakemaan ja sitä me todellakin saatiin. Tälläkertaa saimme kuitenkin sinisen nauhan, syynä siihen kuulemma se, että Hilla oli hieman ujompi kuin kilpakumppaninsa.

Sain esittää myös erään pk collie pennun Pikkiksen! :) Esiintyminen oli Pikkiksen ensimmäinen kerta kehässä ja Pikkis esiintyi todella hienosti! Tälläkertaa löysän takapään takia Pikkis sai sinisen nauhan. Kiitos kuitenkin, että sain Pikkiksen esittää, oli tosi kiva kokemus!!

Monen tunnin odottelun jälkeen oli vihdoin sinisen nauhan saaneiden sijoittujien valinnan vuoro. Hilla esiintyi oikein kauniisti! Seisottiin, juostiin ja seisottiin uudelleen. Sitten tuomari alkoi tiputtaa koiria pois.. Iloksemme huomasin seisovamme loppu nelikon joukossa. Ennenkuin kerkesin tajutakkaan, tuomari kätteli meidät ykkösiksi!!!!!! Eli heti ekoissa mätsäreissä Hilla oli sin1! WAU! Palkinnoksi saimme kaksi pussia nameja ja koiran pehmolelun.


^Hilla voittojensa kera. Lelu on jo saanut kyytiä kuten kuvasta saattaa huomata, ja toinen namipussikin on jo "korkattu" :)

Näin ollen jäimme vielä odottelemaan BIS - kehää. Katselimme siinä sitten isojen aikuisten sinisten saaneiden valinta kehää, ja pääsin vielä esittämään suomen lapin koiran Minnin. Minni esiintyi tosi hienosti, mutta lopulta tuomari sitten kätteli meidätkin ulos. Kiitos, että sain esittää Minnin, se oli tosi kivaa! :)

Saimmekin odotella BIS kehää todella kauan, ja voin kertoa, että hallissa oli ihan sairaan kylmä.
BIS- kehässä emme kauaa saaneet pälyillä , kun tuomarit tulivat jo kättelemään meidät pois.. Se ei kyllä haitannut yhtään, sillä päivä oli tosi hieno ilman BIS- sijoitustakin :)

Mätsäreissä oli taas ihan sairaan paljon tuttuja, joten aika kului melko nopeaa. Kotona olimmekin sitten puoli kuudelta, että päivä oli "melko" koira painotteinen.. ;)