Tänään taas oltiin Hillan kanssa KHN pentukurssilla. Liikuimme hallissa 4-5 koirakon ryhmissä "pisteittäin". Jokaisella pisteellä harjoiteltiin eriasiaa eri opettajan kanssa. Aloitimme noudolla. Noudon opettajana meillä olikin Katriina Tiira, eli sama henkilö joka oli meidän BH-opettaja silloin kun olin Bellan kanssa BH-kurssilla!
Harjoittelimme dameilla ihan noudon perusteita, eli damien kantoa ja suussa pitoa. Hillan kanssa ollaan kyllä treenattu dameilla, mutta nyt se ei damista pahemmin välittänyt. Johtui varmaan siitä, että dami jolla harjoittelimme ei ollut meidän, joten H ei ollut tottunut siihen.. Saimme kuitenkin onnistumisiakin! Suostuttelun jälkeen Hilla suostui kantamaan damia, ja kantoikin sitä melko pitkiäkin matkoja. :)

Dameilusta siirryimme yhdistettyyn paikallaolo + ohitus harjoitukseen. Paikallaoloa ja ohitusta meille opetti Saara. Treenasimme niin, että koirakot menivät seisomaan ympyrään. Ensin koirat otettiin perusasentoon , ja yksi koirakko lähti pujottelemaan muita. Me saimme Hillan kanssa aloittaa. Hillalla oli upea kontakti ja se seurasi mua kokoajan! Mahtavaa! Sitten jäin Hillan kanssa ympyrään kun muuten pujottelivat. Hilla jaksoi hienosti istua sivullani. Vapautin Hillan aina välillä ja palkkasin muutenkin aika tiuhaan..
Seuraavaksi otimme saman homman, mutta niin, että ringissä olevat koirakot olivat niin, että koirat makasivat. Taas meidän pujotellessa Hilla seurasi upeasti kauniin kontaktin kanssa! Ja paikallaollessamme Hilla makasi rauhallisesti.. :)

Sitten siirryimme maahanmeno ja paikallamakuu harjoituksiin. Niitä meille opetti Tanja. Paikallamakuuta emme olleetkaan hetkeen ottaneet, joten otin aluksi muutamia ihan alkeistasoisia harjoituksia ja pidensin paikallaolo aikaa ja matkaa pikkuhiljaa. Se onnistui hienosti!

Seuraavaksi menimme kokeilemaan hyppyä! Aloitimme ihan vaan sillä, että kävelimme Hillan kanssa yhdessä esteen yli. Hilla vähän jännitti estettä, joten jätimme hypyn treenaamisen onnistumiseen, eli siihen, että Hilla ylitti esteen ilman turhia jännittelyjä..

Menimme vielä treenaamaan hetkeksi paikallamakuuta Tanjan luokse. Kokeilin sellaista, että yritin kiertää Hillan. Mutta eihän se onnistunut alkuunsakaan! :D Hilla nousi aina tietyssä kohtaa ylös.. Tätä täytyy treenata paljon.

Ja niin oli taas tunti kulunut. Kotona oli jälleen tosi väsynyt Hilla. Itse suuntasinkin Helsinkiin Linnanmäelle Valokarnevaaliin! :)