Lauantaina oli taas vuorossa Hillan KHN tokot Hyvinkäällä.

Kaikki päästivät koiransa vapaiksi, tarkoituksena oli, että koirat oppisivat treenaamaan ja olemaan vapaana, vaikka läheisyydessä olisi muitakin koria, ihmisiä ja houkutuksia. Aloitimme häiriö luoksetulolla. Hilla pysyi vapaana ollessaan lähelläni, mutta sitten kun ohjaaja heitti juoksu-osuuden varrelle häiriöksi damin, ei Hillaa pidätellyt mikään. Kaksi kertaa se karkasi hakemaan damin! Ja toi sen onneksi kyllä mulle.. :D Tosta neidistä alkaa tulla dami hullu. Sitten päätinkin laittaa Hillan kiinni, ettei se häiritsisi muiden suorituksia dami touhuillaan..

Meidän osalta luoksetulo meni upeasti ja yli odotusten! Kun jätin Hillan istumaan paikoilleen, sen katse suuntasi saman tien damiin. Ohjaaja sanoikin, että mä saisin tehdä töitä, jotta Hilla tulisi suoraa mun luokse, eikä hakisi damia mukaansa. Olin tosi iloinen, sillä kun aloin huutamaan Hillaa, se tuli mukisematta suoraa päätä mun luokse!! :)

Luoksetulon jälkeen vuorossa  oli paikallaistuminen. Treeniä se vaatii edelleen, sillä Hillan tekisi mieli mennä makaamaan istumisen sijasta.. Mutta onneksi saatiin myös onnistuneita suorituksia!

Sitten jakaannuimmekin puoliksi. Toinen puoli meni treenaamaan seuraamisen käännöksiä, ja me mentiin treenaamaan noutoa. Kaikki saivat kokeilla noutoa damilla. Meidän suoritus meni ihan hyvin! Hilla ei ihan palauttanut damia yhtä innokkaasti kuin kotona, vaan damin palauttamisessa oli vähän sellasta "antaako vai eikö?" meininkiä..

Viimeisenä treenasimmekin Saaran kanssa seuraamisen käännöksiä. Näistä nyt ei ole mitään ihmeempää sanottavaa. Treeniä, treeniä.. :) Tämä olikin Saaran osalta viimeinen koulutus kerta, eli hän siirtyy nyt näyttely puolelle. Kiitos Saaralle erinomaisesta opetuksesta, vinkeistä ja kannustuksesta!