Tänään oli jälleen KHN pentukurssi. Suuntasimme Hillan kanssa jälleen Hyvinkään ABC'lle.

Kurssilaiset jaettiin puoliksi. Toinen puoli meni treenaamaan BH'ta ja toinen aloitti TOKOlla.
Me aloitimme BH'lla. Otimme BH kokeesta kaupan ulkopuolella odottamisen. Eli koira jätetään kaupan ym. liikkeen/rakennuksen ulkopuolelle. Omistaja menee rakennukseen sisään ja koiran täytyy odottaa mahdollisimman rauhallisesti ja hiljaa. Tätä vaikeutetaan sillä, että koiran ohi kävelee toinen koira, ihmisiä, saattaa mennä polkupyörä yms.. Tälläkertaa häiriönä toinen koira omistajineen.
Olin ihan varma, että Hilla pistäisi oikein shown pystyyn. Sillä se on kova vinkumaan! Jos kotona menen ulos treenaamaan Bellan kanssa, niin Hilla vinkuu ja haukkuu sisällä suoraa huutoa! Se saattaa vinkua, vaikka menisin vain käymään ulkona ja vaikka Bellakin jäisi sisälle.. Hilla on  ..kröhkröh..  "vähän" kiintynyt muhun.. ;)

Sidoin Hillan pyörätelineeseen ja kävelin ABClle sisään. Hilla ohi käveli siis toinen koira ja sen omistaja tietenkin. Olin kaupan sisällä n. minuutin kunnes ohjaaja tuli sanomaan, että voin palata koiran luokse. Hienosti Hilla istui odottamassa. Oli kuulemma kerran vinkaissut, mutta muuten oli ollut tosi hienosti!! Toisesta koirasta Hilla ei ollut välittänyt mitään. Olin kyllä hirmu tyytyväinen!!
Ohjaaja kyseli meidän tavoitteista, ja kerroin, että tarkoituksena olisi kisata tokossa, läpäistä BH koe ja tarkoitus se olisi joskus taippareihinkin suunnata. Aika näyttää mitä tulee tapahtumaan,  sillä eihän sitä tiedä, vaikka osallistuisimme joskus agility kisoihin! :D

Seuraavaksi oli vuorossa toko osuus. Puolet toikoilu ajasta humahti koirista jutellessa.. no, joskus näinkin.. ;D Ja sitten sain aikaseksi vähän treenatakkin. Otin seuraamista ja vähän käännöksiäkin. Meni ihan ok.. Otin myös liikkeestä maahan menoa, mutta koska oli niin märkää ja kylmää, niin H ei oikein tahtonut mennä maahan asti! Joten siirryimme sitten seisomisen harjoitteluun. Seisomista ei ollakkaan vielä harjoiteltu, täytynee siis alkaa tätäkin harjoitella! Otin myös pienen paikalla istumisen, se meni hienosti.

Lopuksi otimme jälleen seuraamis-paikallaolo-pujottelua. Eli kaikki koirakot menivät rinkiin, ja koirakko kerrallaan pujotteli muut. Kun yksi pujotteli ,muut keskittyivät siihen, että oma koira keskittyisi omistajaansa, ei pujottelevaan koirakkoon. Tämä meni meidän osaltamme paljon paremmin kuin viimeksi! Viimeksi Hillalla oli vähän halua haistella maata, tällä kertaa se keskittyi tosi hienosti muhun! :)