Lunta, lunta, lunta, lunta! Ja koirat on ihan innoissaan, pihalla ollessamme saavat kokoajan lumihepuleita :) Ja onhan tuolla ulkona nyt vähän valoisampaakin. Tykkään kyllä paljon lumesta! Sitä saisi tulla vaan vielä hirveän paljon lisää, ihan kasoittain.. Sillä kyllä lumi ja pakkanen kura- ja loskakelit voittaa!

Joka tapauksessa, tänään siis treenasin molempien koirien kanssa variksella. Aloitin Bellan kanssa, sille tämä olikin toinen kerta kun sai edes haistella varista! Viimeksi varista haisteltiin jokus loppu kesästä, niihin aikoihin kun kaikki pelotti Bellaa. Silloin varis ei olisi voinut kiinnostaa piirun vertaa.
Tänään jatkui vähän sama meininki.. Kyllä se varis jaksoi Bellaa vähän enemmän kiinnostaa kuin viime kerralla, mutta ihan liian vähän.. B haisteli varista, siitä eteenpäin ei päästy yhtään. Yritin houkutella Bellaa ns. "saalis leikillä" eli vedin varista maassa pois päin Bellasta. Ja Bella jopa innostui variksesta hetkeksi ja haastoi sitä leikkiin.
Silti tänään ei Bellan kanssa päästy haistelua pidemmälle.. Mutta tämä on vasta toinen kerta kun B saa tutustua riistaan, ja Bella on kuitenkin jo aikuinen.. Ehkä sitten huomenna edistyttäisiin tässä!


^Bella haistelee varista ensimmäistä kertaa sitten loppu kesän


^Bella innostui kun varista vedettiin kuin pakenevaa saalista..


^Bella nuuskuttaa.. ehkei se vaakku ookkaan ihan niiiin pelottava, mutta jännä kuitenkin!

Hillan kanssa olikin sitten eri meininki. Jos varis oli eilen vähän jännä tyyppi, niin tänään se oli paras kaveri! Hilla innostui heti kun näki variksen, otti sen suuhun, kantoi ja pudotti. Hetken se sitä ihmetteli, nuuski ja näykki. Näytin Hillalle, että varista kuuluu kantaa sen koko kropasta, ei vaan siiven päästä, ja siitä se sitten lähti! Hilla otti variksen ja kantoi sitä innoissaan. Kehuin Hillaa ja innostin sitä kantamaan varista lisää. Hilla innostuikin oikein kunnolla, ja lopulta se juoksi ympäri pihaa varis suussaan.. :)
Välillä se kävi jopa tarjoamassa sitä mulle (!!!!!) En kuitenkaan ottanut vaakkua, vaan kehuin vaan Hillaa ja silittelin.. Välillä jos Hilla sattui pudottamaan vaakun, kävin ottamassa sen käteeni ja leikin vähän "saalis leikkiä", välillä taas heitin varista muutaman metrin ja välillä annoin Hillan ottaa sen mun kädestä. Kyllä oli tytsyllä kivaa!
Edistystä siis tapahtunut -toivottavasti päästäisiin "pureeks toi varis" - vaiheesta ohi kokonaan ja lopullisesti! :)


^Hillalle näytän, että mistä kohtaa siitä vaakusta kannattikaan ottaa kiinni..


^Ja sit mennään!


^Vauhti on kova, kivaa on, ja sehän se on tärkeintä!