Hetkeen (kiitos laiskaakin laiskemman omistajan..) ei olla kummankaan koiran kanssa treenattu tokoa! Tänään päätin korjata asian. Kokeita alkaa taas tulla, ja äikkäähän sitä olisi nytkin pitänyt lukea, mutta kyllä treenaaminen kokeisiin lukemisen voittaa! ;)

Aloitin Bellan kanssa kokeen omaisella treeneillä. Kaikki muut liikkeet otin, paitsi paikallamakuuta. Ja seuraamista vain ilman hihnaa..
Seuraamista otettiin siis ilman hihnaa. Otin ensin seuraamis kaavion ilman hihnaa (suoraan, käännös oikeaan, täyskäännös, käännnös oikeaan, täyskäännös, pysähdys, eteen päin, täyskäännös, pysähdys) Se meni tosi hyvin! Bellalla oli intoa enemmän kuin pienellä kylällä. Tosin intoa enemmän kuin tarkkuutta, sillä seuraamis paikka olisi voinut olla lähempänä mua..
Päätin ottaa vielä uudestaan saman seuraamisen, ja se meni taas tosi hyvin!

Liikkeestä maahanmeno oli taas tosi hyvä! Luoksetulo oli hyvä myös. Olen nyt opettanut Bellan tulemaan suoraan sivulle istumaan. Tässä liikkeessä on ollut niin paljon työstettävää ja hiottavaa ja ongelmia.. Pikku hiljaa sekin alkaa sujua.. huh! Likkeestä seisominen oli tosi hyvä myös. Tämäkin liike on edistynyt, sillä Bella ei enää liiku paljoakaan käskyn saatuaan. Mitä nyt korjaa asennon -mikä onkin sallittua!
Ja loppuun vielä hyppy. Bella meinasi hypätä ensimmäisellä käskyllä, mutta jänisti sitten. Otin koiran uudelleen sivulle ja toistin liikkeen. Nyt se meni ihan nappiinsa!

Eli tosi hyvin meni Bellan kisa treenit! Ensi keväänä sitten aletaan kisaamaan.. josko tostakin luupäästä saataisiin se TK1.. ;) Sen jälkeen BH.. Siinä riittää tavoitetta vähäksi aikaa! On se Bella hieno neiti !!!

Bellan jälkee oli vuorossa Hilla. Ja ei herran jumala sitä innon ja energian määrää, mikä tuossa koirassa on.. Tekemisen halu on ihan mieletön!
Otin seuraamista käännöksillä. Oikeaan päin käännökset sujuu jo tosi hyvin, samoin täyskäännökset. Vasemmalle käännöksissä on vielä hiottavaa, sillä kun H on "sisäpuolella" niin se ei ihan osaa väistää tai kääntyä oikeaan aikaan.. Mun täytynee treenata itseäni ja vartalo apujani.. ;)

Ja nyt sitten joku tunnustaa! Kuka mun koiraa käy treenaamassa! :D
Päätin nimittäin ottaa hyppyä, ja toi neiti osas taas yllättää.. Hillahan vasta vähän aikaa sitten pelkäsi estettä, sen kanssa sai kävellä yhdessä esteen yli. Eli treenattiin hyppyä ihan vaan esteen yli kävellen, hyppy-vaiheessa sanoin "hyppy".. No tänään kokeilin sitten hyppyä ilman että itse kävelen esteen yli. Seisoin esteen edessä Hillan kanssa, sanoin hyppy.. ja toi koira hyppäs! Ilman mitään vartalo apuja.. WAU !!!! Sain vielä kaiken lisäksi palkattua sen seisomaan sinne esteen toiselle puolelle.. jes! Eihän siinä muu auttanut kun toistoja, toistoja vaan.. ja aina se hyppäs kun vanha tekijä. Koitin tota jopa perusasennosta, ja kyllä, siitäkin H hyppäsi kuin olisi enemmänkin treennut! Sain taas pudottaa silmät päästäni.. ja miettimistä tulee.. miten toi koira voi oppia näin pirun nopeeta?? ..vaikka hyvähän se vaan!