Viime joulukuussa (2008) kirjoittelin blogia ja päätin kirjoittaa tänne blogiinkin ylös meidän tavoitteita tulevalle vuodelle. Asetin meille jonkinlaiset tavoitteet vuodelle 2009. Nyt, vuoden '09 viimeisenä päivänä on aika mielenkiintoista katsoa, että mitä tavoitteita me onnistuttiin saavuttamaan, mitkä jäivät puolitiehen, ja mihin ei päästy lähellekkään!

Aloitellaan vaikka näyttelyistä ja mätsäreistä. Bellahan on kaunis, siitä ei pääse yli eikä ympäri ;) Tänä vuonna ei meillä silti näyttelyissä mitään ihmeempiä menystyksiä tullut! Viimeistä nuorten luokan näyttelystä tuomari päätti antaa meille H'n ja myöskin ensimmäisestä AVO-luokan kisasta saatiin kotiin tuomisiksi H. Tänä vuonna Bellan kanssa tulikin kierrettyä vaan nuo kaksi näyttelyä, syynä siihen Bellan muriseminen muille koirille.. Näin ollen me ei ihan päästy tavoitteeseemme, joka oli ERI. Tänä vuonna näyttelysaalis oli siis 2X H.

Mätsäreissä tavoitteena oli päästä BIS-kehään juoksemaan, ja se tavoite me onnistuttiin saavuttamaan! Tänä vuonna kierreltiin Bellan kanssa kuudet mätsärit, joissa sijoituksia tuli kolmessa. Oltiin sin4, sin3 ja sin1 BIS2 !!!

Tokossa tavoitteena oli osallistua useisiin ohjattuihin toko-treeneihin, sekä sitten kisat, joista olisi pitänyt saada ainakin II-tulos. No tokossakin me näköjään onnistuttiin tavoitteessamme!! Sillä treenattu on, ja kisoissakin käyty, joissa virallisissa se kakkostuloskin on kerran jo tullut! Toko kisoja on nyt takana viisi kappaletta, joista virallisia on 3. Ykköstulos tuli molemmissa epävirallisissa, joissa toisessa koettiin jopa luokkavoitto!
Virallisissa Bella sitten laittoi leikiksi ja mm. karkaili kehästä.. :D Joten kakkos tulos on tällähetkellä suurin saavutuksemme virallisissa.

Yksi tavoitteistamme oli BH-koe ja sen läpäisy. No, tätä tavoitetta me ei olla työstetty juuri ollenkaan! Muutamia kaupunki lenkkejä ym. pientä. Mutta muuten BH-koe on jäänyt taka-alalle. Ensin haluan Bellasta sen TK1, sen jälkeen katsellaan, josko se BH-koe läpäistäisiin...

OHO! En edes muistanut enää tätä ongelmaa.. vautsi, hauska huomata, että ollaan edistytty! Nimittäin, yksi tavoitteemme oli kitkeä Bellasta "yli ystävällisyys" pois. Bellallahan oli taipumusta siihen, että vapaana ollessaan se juoksi suoraa päätä ihmisten luokse kielloista huolimatta. Ja kun meidänkin naapurissa on pieniä lapsia, jotka pelkäävät koiria, ei tämä tapa ollut ollenkaan toivottu! No se saatiin Bellasta pois, nykyään ei enää kaikkia moikata. Bella rakastaa edelleen ihmisiä, mutta nykyään vapaana ollessa ne muut ihmiset saavat leikkiä omalla pihallaan, ja Bellan ei sinne silti tarvitse mennä. Ihan mahtavaa!!

Aika hyvin mennyt tämä vuosi, sanoisinko. Olen ihan todella tyytyväinen tähän vuoteen, joka on mennyt hurjalla vauhdilla ohi. Tähän loppuun asetankin tavoitteet ensi vuodelle..

BELLA
-tokossa tarkoitus saada neidistä vihdoinkin se TK1
-muutamassa näyttelyssä käydään, ja toivotaan sitä ERIä! :)
-mätsäreissä kävisin mielelläni uudelleen BIS-kehässä
-jos aikaa on, niin sitä BH'ta sitten aletaan treenaamaan, kokeeseen tähdäten

HILLA
-tokossa tarkoitus alkaa kisaamaan
-näyttelyissä kierretään, ERIä metsästelemässä
-mätsäreissä olisi mieletöntä päästä sinne BIS-kehään
-taippari juttuja treenataan!
-ja uimaankin pitäis oppia