Hhhui ! Miten viime kirjoituksesta onkaan kulunut noin pitkä aika???
Syynä lienee se, että mulla ei vaan ole ollut mitään kerrottavaa. En millään jaksa täyttää tätä blogia kirjoittelemalla joka päivä jotain tyylillä: "Käytin koirat lenkillä ja treenattiin muutamia pikku juttuja..."
Rivien välistä voi siis lukea, että ei olla tehty nyt vähään aikaan mitään maailmaa mullistavia juttuja. Treenailutkin on itseasiassa jääneet aika vähälle.. Itselläni ei ole oikein ollut innostusta, ja etenkin Bella on ollut jotenkin epäinnostunut.
Kaiken lisäksi tuossa oli koeviikot kun joulukin lähestyy. Ja joulu tuo mukanaan myös joulu-kiireen, lahjojen ostamiset, siivoilun ja pikkujoulut.. Aika on kulunut tosi nopeesti!

Viime lauantaina oli Hillalla viimeinen KHN pentukurssi kerta Hyvinkäällä. Treenit menivät tosi hyvin :)
Aloitimme paikalla ololla. Koiran sai jättää mihin asentoon itse halusi, koirasta sai mennä niin kauas kuin oma taso riittää ja koiraa sai käydä palkkaamassa oman tason mukaisesti.
Jätin Hillan makaamaan, kävelin jonkun 5m ja pidin n. 30-40sek(?) pituisen paikallamakuun. Se meni tosi hyvin. Hillasta oikein näki, että se rentoutui, sillä se oikein painoi päänsä maahan. Kävin sitten palkkaamassa Hillan, ja yritin samaa uudelleen. Olin juuri aikeissa palata Hillan luokse ja sitten se nousikin seisomaan! Eikun uusiksi lyhyemmällä ajalla, ja sitten se onnistuikin taas hyvin! :)

Ohjaajat kysyivät, että onko meillä kurssilaisilla jotain, mitä haluaisimme treenata. Meillä ei tällähetkellä ole mitään isompia pulmia missään liikkeissä, mutta kaikissa vähän hiottavaa..
Joillain kurssillamme oli vähän pulmia mm. toisten koirien ohituksessa ja koiran vapaana pitämisessä. Niinpä jatkoimme sitten  yhdistetyllä häiriö-luoksetulolla ja vapaanaolo-harjoituksella. Eli jokainen koirakko vuorollaan suoritti pienen "radan". Koira jätettiin istumaan, käveltiin aika pitkä matka, kutsuttiin koira luokse ja koiran ollessa vapaana käveltiin omalle paikalle. Meillä tämä meni tosi hyvin!! Vapaanaolo-kohdan otin seuraamisena, ja Hilla seurasikin tosi hienosti pitkän matkan!! :)

Seuraavaksi otimme ohituksia niin, että ryhmämme jaettiin puoliksi, asetuimme kahteen jonoon toisiamme vastakkain. Ja kun kävelimme toisiamme vastaan saimme hyviä ohitus harjoituksia. Nekin menivät tosi hienosti :)

Loppuun vielä menimme jo tutuksi tulleeseen ympyrään ja pujottelimme koirakoita. Tässä tuli treenattua kontaktia sekä toisten koirien ohittamista.  Sekin meni oikein hyvin!

Tälläinen oli siis pentukurssimme viimeinen kerta. 
Oli taas tosi kivaa ja onnistuneet treenit! Koko pentukurssi on ollut tosi hyvä ja kiva! Kiitos kaikille ohjaajillemme!
Tammikuussa jatkuukin toko meidän osaltamme, mutta ilmoitin meidät jo isompien koirakoiden luokkaan.. vähän jännittää, että miten me sielä oikein pärjätäänkään!! Mutta toisaalta tuntuisi tosi turhalta palata taas pentujen sekaan istumista opettelemaan, kun se meiltä jo onnistuu.. :)