Jälleen toko kurssilla med Hilla.. :) Tänään kerettiin treenata tosi paljon ja pääasiassa me keskityttiin liikkeestä seisomiseen.

Aloitimme luoksepäästävyydellä. Se olikin meidän ensimmäinen kertamme kun kokeilimme luoksepäästävyyttä! Ja se meni hyvin. Hilla nousi seisomaan, mutta ei silti ruvennut hösäämään tai hyppimään. :)

Sitten otimme paikallaolon. Jätin Hillan makaamaan ja menin suht kauas siitä. En laskenut aikaa, mutta melko kauan se pystyy jo paikallaan makoilla. Päätin palata sen luokse kun huomasin vähän sellaisia "turtumisen" merkkejä. Aluksi Hilla makasi tyynesti pää maassa, mutta sitten se rupesi vähän katselemaan ympärilleen ja haistelemaan, joten päätin palata sen luokse, ettei liike menisi pilalle.

Siitä sitten siirryimme liikkeestä seisomisen treenaamiseen. Jaottelimme liikkeen kolmeen osaan.
Ensin treenasimme niin, että ihminen peruuttaa ja koira seuraa siinä ihmisen edellä. Sitten vaan pysähdytään ja sanotaan "seis" ja koira palkataan siitä että pysähtyy ja jää seisomaan. Tällä treenillä pysähtyminen koitetaan saada nopeaksi. Meillä tämä meni ihan hyvin, käsiapuja joudun antaa runsaasti, sillä tämä liike on meille ihan uusi. Ja jollen anna käsiapuja Hilla istuu..

Toisena treenasimme sitä pysähtymistä, eli ensin seuraamista sitten pysähdytään ja palkka siitä että koira pysähtyy ja seisoo. Tässäkin tarvitaan käsiapuja kun uusi liike tämäkin. Mutta hyvin meni! :)

Ja kolmas juttu on se jättö-osuus. Treenasimme niin, että koira jätetään seisomaan ja itse kävellään vähän pois ja palataan koiran luo. Koira palkataan siitä, että se on odottanut seisten paikoillaan. Aluksi en voinut mennä kauaskaan Hillasta, mutta pikkuhiljaa rupesin pidentämään paikallaolo aikaa ja matkaa ja hyvin se meni!

Oli kivat treenit ja nyt sitten vaan tuota seisomista treenaamaan.. Tuo on kyllä mun inhokki liikkeitä, enkä ole ennen tajunnut että sen voi näin pätkiä, sillä nythän se  onkin varmasti helpompaa opettaa sitten! :)