Bella, katujen kingi, taino, ehkei ihan vielä. Mutta pian se on ja voisin kutsua seuraavaa operaatiota nimellä "Katujen valloitus" (nyt siis seuraa selitystä tälle salaperäiselle aloitukselle.. :'DD)
Elikkäs tänään oli siis viimeinen kerta BH treenejä, ja luvassa oli siis kaupinki osuus. Olimme Riihimäen Prisman parkkipaikalla. Ja meidän täytyy nyt alkaa treenaamaan tuota kaupunki käytöstä, eli ettei Bella vedä ja muiden koirien ohituksia oikein urakalla. Joten.. luvassa on paljon kaupunki lenkkejä = katujen valtaus alkakoot! ;)

Ensin otimme sellaisen harjoitteen, että ohjaaja käynnisti autonsa, minä ja Bella mentiin siihen auton viereen, käskin Bellan istumaan, annoin nameja silloin tällöin, ja Bellan piti pysyä siinä istualtaan kun minä ja ohjaaja puhuimme auton ollessa käynnissä. Bella pysyikin ihan hienosti, nousi vain kerran. Tätä ei oltu koskaan aiemmin edes kokeiltu.. :)
Seuraavaksi otimme meille toisen uuden jutun. Eli laitoin Bellan istumaan, syötin nameja kokoajan, ja muut tulivat meidän ympärille tosi lähelle meitä seisomaan. Bella nousi kerran, mutta pysyi muuten oikein hienosti istuaaltaan. (syynä lienee Bellalle niin rakkaat herkut, kuin nakit..)
Sitten otimme muutaman ohituksen, eli otin Bellan vierelleni, sen ei tarvinnut seurata ja toinen koira omistajansa kanssa tuli meitä vastaan. Syötin nytkin namia kokoajan. Hienosti meni tämäkin, vaikkei uusi liike meille ollutkaan! Bella ei edes huomannut toista koiraa. (tarvitseeko syytä edes mainitakkaan?? ;D)
Lopuksi vielä meille ihan uusi juttu myöskin. Eli sidoin Bellan hihnan sellaiseen koirakoukkuun, annoin käskyn "odota", kävelin Prismaan sisälle ja Bellan piti odottaa kauniisti ulkona. Hienosti tämä olikin mennyt, Bellan oli ohittanut toinen koira, pyöräilijä ja liuta ihmisiä, mutta neiti oli ollut ihan nätisti! ;) Upeeta! Kyllä mamma saa olla ylpeä pikku pallostaan. :D

Lopuksi kävimme sitten kahvilla Prismassa sijaitsevassa kahvilassa, puhuimme tavoitteista, saavutuksista yms. Meille ohjaaja sanoi siitä luottamuksesta kun Bella on vapaana, eli sitä täytyy nyt alkaa työstämään oikein kunnolla! Ongelma siinä on siis se, että Bella "karkaa" muiden ihmisten luo, ja jäisi sinne iäksi, jos vaan huomiota saisi. Toinen juttu oli juuri tuo kaupunki osuus (se vetäminen ja toiset koirat siis) ja viimeisenä muttei vähäisimpänä niin pitkäjänteisyys, eli kesto. Täytyy siis saada Bellaan sitä puhtia, kun BH kokeessa ne seuraamiset EIVÄT OLE lyhyitä, vaan ne todella ovat pitkiä. Muuten saatiin aikalailla kehuja, vaikka eihän noita edellisiä kyllä "haukuiksi" voi sanoa, positiivisia neuvojahan ne olivat. :)
Sitten vielä yllätykseksi (mukavaksi yllätykseksi) eräs ryhmän jäsen (suuuuuret anteeksi pyynnöt ja pahoittelut, en muista nimeä.. nyt saan hävetä, tuhma Jenna! .... ) jakoi kaikille pikku paketit. Super kiitos sinulle! Oli ihana yllätys. Me saatiin hieno enkeli kynttilä. Kiitos, kiitos, kiitos! Ja extra kiitos Katriinalle mahtavasta BH kurssista! =) Tästä on hyvä jatkaa, ja kuten aiemmin sanottu, suunta on vain ylöspäin!