Tänään oli toinen kerta Hillan KHN pentukurssia! Kurssilla meillä vaihtuu kouluttajat aika usein, tänään kouluttajina olivat Matti Kontkanen, Tanja Pekkalainen ja eräs toinen nainen jonka nimeä en ikäväkyllä muista.. 

Pentukurssilaiset jaettiin kolmeen ryhmään. Me päästiin Matin opetuksen alaiseksi. Aloitimme hihnassa kävely harjoituksilla. Se oli samalla myös seuraamisen "pohjustamista".. Harjoitus meni erinomaisesti! Hilla ei vetänyt tai kiskonut muihin koiriin tai ihmisiin, vaan keskitty muhun ja namiin. ;) Matti kehui, että Hillalla on kuulemma ihan mieletön kontakti! Ainoastaan sitä seuraamisen paikkaa pitää nyt treenata, että Hilla pysyy mun vierellä, ei edessä!

Sitten otimme jälleen perusasento harjoituksia. Matti sanoi, että jos uskallan, niin voisin laskea Hillan irti.. Vähän mietin, että entäs jos se karkaa? Mutta kun H ei ollut osoittanut mitään kiinnostusta muihin koiriin saatika ihmisiin, niin päätin uskaltaa.. Se kannatti! Hilla pysyi lähelläni eikä edes ajatellutkaan mitään karkaamisia! Mahtavaa!!!! :)
Itse treeniin.. Hilla osaa perusasennot todella hienosti. Käsiapuja tarvitaan, mutta liikerata alkaa jo hahmottua Hillalle. Perusasennossa täytyy vielä vähän treenata sitä asentoa, ettei H istuisi vinoon. Matin mukaan me saadaan se kuntoon jos viikko jaksetaan treenata.. Tyyliin 5 pientä harjoitusta päivässä. Täytynee kokeilla! :)

Sitten treenasimme vähän sitä, että Matti huusi ja kutsui koiria, ja meidän täytyi yrittää kiinnittää koirien huomio itseemme. Ja hienostihan se Hilla muhun jaksoi keskittyä! :) Hieno tyttö se on.

Otimme vielä perusasento + seuraamis harjoituksia. Meillä oli vähän ongelmia perusasennossa ja kestossa, sillä Hilla meinasi mennä aina makaamaan hetken perusasennossa istuttuaan. Enkä kyllä ihmettele, treenit olivat siinä vaihessaa lopuillaan ja Hilla oli ihan väsynyt. Sehän on kuitenkin vasta pentu!
Hilla oli taas vapaana, ja eräs tolleri pentu päättikin lähteä haahuilemaan ympäri hallia. :D Pentu tuli myös Hillan luo ja Hilla lähti kuin lähtikin moikkaamaan kaveria. Hetken jo ajattelin, että kohta täällä on se kymmenen pentua leikkimässä tuolla keskellä.. Kutsuin Hillaa iloisesti ja se tuli luokseni ensimmäisestä käskystä!!!!! WAU! Palkkasin ja otin sen sitten kiinni, koska eräs toinenkin koira lähti lipettiin..  Olin kyllä super ylpeä Hillasta, Mattikin sanoi, että Hilla on kyllä ihana! :D Ja sitähän se onkin.. :)

Loppuun otimme luoksetulon. Hillan kanssa emme olekkaan treenanneet toko luoksetuloa ollenkaan. Matti piti Hillaa kiinni. Juoksin ja kutsuin Hillaa. Hilla vain istui. Kutsuin uudelleen.. Hilla vain istui. Kutsuin ja Hilla istui edelleen.. :D Lähdin juoksemaan Hillasta poispäin ja kutsuin, ja niin sitten sain Hillan tulemaan luokseni! :) On se vähän hassu koira!

Oli kyllä todella mukavat treenit! Matti on kyllä todella hyvä opettaja!! Sanoo suoraan, mutta selkeästi.. :D
Oli mukava kuulla kehuja Hillasta, etenkin sanat "tosta vielä tulee jotain" lämmittivät väsynyttä omistajaa kovasti.. :) Treenejä jatketaan jaksamisen mukaan, sillä koulussa riittää kokeita!

Kun tultiin kotiin, Hilla oli ihan sairaan väsynyt.. Lähdinkin sitten Bellan kanssa pitkälle lenkille. Muutaman tunnin lenkki sitä tulikin tehtyä. ;)

Aiemmin tällä viikolla ollaan treenailtu Bellan ja Hillan kanssa niin tokoa kuin noutoja. Bellan kanssa nouto jutut menee tosi hienosti!!  Mahtavaa! Hillalla on vielä palautuksessa ongelmia. Tokossa Bellan kanssa ollaan vedetty ALO treenejä kokeen omaisesti. Ihan hyvin on mennyt.

Mummulleni tuli taas käymään Jonna & Mikko koiran pentunsa Papin 4kk (ranskanpulldoggi) ja kaverinsa ja hänen koiransa Helmen 4kk (kultainennoutaja) kanssa. Helmi on siis myös kultsu ja ikää vain 4kk! On siis Hillan kanssa melkein saman ikäinen! Hilla pääsi leikkimään saman ikäisten kavereidensa kanssa. Kyllä lapsilla oli mukavaa!