Eilen en ollut Hillan kanssa KHN pentutreeneissä.

Tänään treenasin molempien koirien kanssa. Ensin treenasin Hillan kanssa. Aloitimme perusasennoilla, ja sain jälleen huomata, että näissä ollaan vähän edistytty. Nimittäin käsiapuja ei enää tarvitse niin paljoa antaa! Hilla kylläkin kävi ihan ylikierroksilla, joten perusasennot olivat välillä vinoja, en silti palkannut Hillaa vinoista asennoista vaan vain suorista. Perusasento harjoitukset menivät kyllä toosi hyvin :)

Seuraaminen on jäänyt Hillan kalloon ilman mitään sen suurempaa opetusta. Hillan seuraamispaikka on todella hyvä! Otin eripituisia matkoja, ja Hilla jaksaa jo seurata sellaisia ~4 metriäkin pitkiä matkoja..

Sitten otimme vähän toko-hyppyä, jossa ollaankin edetty huimasti! Hilla ei enää edes pelkää tai jännitä estettä. Ensin teimme ihan alkeellisia herjoituksia, eli kävelimme yhdessä esteen yli. Sitten siirryin jo seuraavaan vaiheeseen, eli vein esteen toiselle puolelle namilautaselle namin yhdessä Hillan kanssa. Siitä siirryimme esteen toiselle puolelle ja Hilla hyppäsi esteen yli namin luokse.. Jes!  Näitä harjoituksia teimme noin seitsemän ja kaikki meni tosi hyvin!!

Otimme myös muutaman liikkeestä maahanmenon. Ne menivät ihan ok -ainoa "miinus" Hillan vinosta maahanmenosta :P Mutta meillä on vielä paljonpaljonpaljon aikaa treenata! ;)

Ja lopuksi vielä paikalla istumis harjoituksia. Päätin myös kokeilla ensimmäisen kerran toko-luoksetuloa ja se meni tosi hyvin! Hilla on kyllä ihan mahtava pikkuinen! Sillä olisi halua ja energiaa treenata vaikka kuinka. Tänäänkin otimme suht pitkät n. 15 min treenit ja Hillalla olisi ollut energiaa treenata vielä toinen vartti.. Mutta ei, me treenataan niin kauan, että sitä halua jää seuraavaankin kertaan! ;D

*********************'

Bellan kanssa treenasimme jälleen kerran nouto-juttuja. Ensin otin yhden haku-noudon niin, että jätin Bellan istumaan ja kävin heittämässä damin metsään. Palasin Bellan luo ja käskin sen hakea. Bella haki damin ja toi suoraan mulle. Bella työskentelee tosi hyvin ja I N N O K K A A S T I !!! Häntä heiluu lakkaamatta, korvat ovat tarkkaavaisesti "ylhäällä" ja silmissä on onnellisuuden kiilto. :) Toinen nauttii noutamisesta täysin rinnoin! ;)

Sitten otin sellaisen "haku-noudon" kahdella damilla. Joudun vielä laittamaan damit suht' lähekkäin, sillä Bella ei muuten osaa hakea sitä toista. Mutta hiljaa hyvä tulee.. :)
Nyt Bella kuitenkin haki damit tosi hienosti ja innolla. Toistimme tämän harjoituksen muutamaan otteeseen.

Sitten otin yhden "tavis noudon" niin , että Bella istuu ja mä vaan heitin damin ja sitten Bella haki sen. Bella työskenteli taas tosi hienosti! :)

Loppuun otin uuden nouto tyylin meille, eli noudon esteen yli :D Teimme tämän noudon siis tokoesteen avulla. Otin Bellan perusasentoon, heitin damin ja käskin hakea. Bella hyppäsi empimättä esteen yli haki damin ja hyppäsi takaisin. Toistimme harjoituksen ja Bella työskenteli tosi hyvin.. Hieno tyttö! :)

On kyllä ihan super kivaa treenata noutoja Bellan kanssa, sillä toinen on niin innoissaan.. Ja, kun ei meillä ole mitään tavoitteita noutamisen suhteen, niin ei ole hätää vaikka opettaisinkin jotain väärin ;) Kuten tuo hyppy-noutokin, niin eihän sitä edes ole missään noutajien kokeissa (?? ainakin luulisin niin)
 Mutta hauskaa treeniä se on, ja sehän se on tärkeintä!