Tänään Bellan kanssa oli vuorossa jäljestämistä. Päivä oli mitä parhain jäljen teolle, ei kuuma muttei kylmä eikä tuullutkaan juuri yhtään. Aurinkokin pastoi vähän. Ihana päivä muutenkin näin muutaman kylmän sateisen päivän jälkeen!

Asiaan. Tein siis tonnikala-sukkahousu jäljen (tonnikalaa sukkahousun sisään ja sillä vedin jäljen) Jäljestä tein suoran, sillä ollaan ihan aloittelioita ja jäljen pituuskin oli vain joku 10 metriä. Jäljen päähän palkaksi jätinkin luonnollisesti tonnikalaa.

Annoin jäljen olla n. 30min ja sitten hain Bellan. Osoitin Bellalle kohdan, josta jälki alkaa, muuten vain seisoin paikallani hiljaa.
Bella haisteli jäljen alku kohtaa ja yritti vähän nuolla sitä.. (tonnikalan nestettä saattoi vähän tippua siihen) 
Hetken Bella ihmetteli, että mitäs hitsiä tää nyt on? Sitten se lähti kävelemään jälkeä pitkin, tosin, pää ylhäällä. B käveli muutaman askeleen noin metrin verran ja laski päänsä suoraa jäljelle. Loput jäljestä Bella sitten jäljestikin hienosti nenä maassa!! Ja jäljen päässä ollut tonnikala palkka upposi Bellan mahaan nopeasti.. Eli hienosti meni meidän toinen tonnikala jälki.
Ensimmäinen jälkihän me tehtiin talvella ja se menikin aikalailla pelkäksi tonnikalaisen lumen syönniksi.. Nyt olin itsekin jo vähän miettinyt ja ajatellut ja nyt osasin jo tehdäkin jäljen paremmin valuttamatta kaikkia tonnikalan öljyjä maahan.... :)
Jäi hyvä mieli tästä, vaikka jäljen aloitus olikin Bellalle vähän hankala. Meillä on koko kesä ja syksi aikaa treenailla jäljestämistä ja uusiksi otetaan varmaan aika pian, ehkä jo huomenna. Sillä tämä oli niin lyhyt jälki, ettei kyllä väsyttänyt Bellaa mitenkään.

Vähän myös tokoilin Bellan kanssa. Palkkana toimi Bellan ihannoima lötkö sammakkolelu. Otettiin seuraamista, sen käännöksiä, sen pysäksyä.. Kaikki meni tosi hyvin ja hyvällä kontaktilla ja seuraamis paikkakin oli oikea!

Muuten tää päivä ollaan vietetty leikkien. Oli meinaan ensimmäinen päivä kun neidit innostuivat leikkimään kahdestaan!! Bella makasi maassa ja Hilla makasi Bellan päällä ja välillä maassakin.. Kummatkin purivat leikillään toisiaan jne. Sellaista koirien vehtaamis leikkiä. ;) Kyllä sai taas nauraa niitten touhuille.. =D

Myöhemmin illalla Bella ja Hilla saivat vielä leikkiä kahden griffoni pojan Maxin ja Jepen kanssa. Bella aloitti leikit heti sen kummempia miettimättä, mutta Hillaa aluksi vähän jänskätti. Hetken Bellan ja poikien menoa katseltuaan H kuitenkin rohkaistui ja lähti mukaan leikkiin.. Oikeaastaan Hilla vain juoksi itsekseen ja istui ja ihmetteli muiden leikkiä, koska ei vielä ihan pysynyt muiden perässä ja pojat eivät kummatkaan innostuneet vehtaamis leikeistä, mitä Hillakin olisi pystynyt leikkimään. Bella sen sijaan leikki ja juoksi oikein sydämensä kyllyydestä ihan täysillä.. :)

Mukava päivä on siis ollut kaikin puolin.. :)