Tänään olimme kennelmajalla TOKO-koulutuksessa, kouluttajana oli kerhon ulkopuolinen kouluttaja, Virve Sormunen. Koulutus kesti 2 tuntia, alkoi kello 18:00 ja loppui 20:00.. Oli taas mukavaa :) Paikalla oli myös Bellan sisko Siiri omistajansa Mintun kanssa.

Koulutus eteni niin, että koirakko kerrallaan mentiin harjoittelemaan ja muut sitten katsoivat, eli yksi koirakko oli kentällä kokoajan. Koska äitini ei kerennyt kahta tuntia majalla odottomaan, ja kentällä oli vain se yksi koirakko, niin Bella odotteli sitten majalla olleessa lämpimässä sauna-peseytymis-pukeutumis tilassa, tilaa siis oli ja lämpöä ;)
Mun ja Bellan treenivuoro olikin heti siinä alkupäässä. Itse sai sanoa, että mitä liikkeitä haluaisi ottaa. Päätin ottaa hyppyä, koska kotona meillä ei ole estettä, siis oikeaa toko-estettä.. Päästin Bellan vapaaksi, ensiksi se suuntasi ihmisten luokse, mutta sain aina pyydettyä sen takaisin, koska kukaan ei huomioinut Bellaa. Alussa Bella olikin ihan innoisaan, joten alku menikin ihan sähläykseksi. Mutta sitten B rauhottui ja hommasta alkoi tullakin jotain.. Hyppyä siis otettiin, samaan vanhaan harjoitus tyyliin. Ohjaajan mukaan hyppy meni hienosti, nyt täytyy opettaa B siihen, että hypyn jälkeen seisotaan.. Otettiin myös seuraamista + käännöksiä , ne menivät ihan hyvin myös, ainoastaan itse tein virheitä käännöksissä, annoin vääriä signaaleja Bellalle.. Tätä täytyy siis harjoitella! Muuten ohjaajan mielestä seuraaminen meni hyvin. Liikkeestä seisomista otettiin, se meni vähän niin ja näin, koska otettiin sitä ilman namia, mitä kotona ei olla harjoiteltu. Ohjaajan mukaan täytyy saada tästä se käsi- ja namiapu pois..
Ohjaaja kyselikin vähän , että onko kisasuunnitelmia, ja kerroin tuosta sunnuntain kisasta, hän kehotti menemään. Myös eräs RSKK'n jäsen ja toko-kouluttaja kyseli, kerroin jälleen sunnuntain möllikisasta, hänkin kehotti menemään.. ehkäpä uskaltaudummekin kisoihin.. tai sitten jänistetään.. tai sitten uskaltaudutaan.. tai sitten....

Lopuksi B ja Siiri saivat vielä vähän "tavata" , eli haistella ja pientä leikkiäkin siinä syntyi. Laitoin Bellan sitten autoon. Odoteltiin vielä Mintun kanssa Mintun kyytiä, ja sitten autoon myös me ihmiset ja kotia kohti.. Kyllä väsytti paljon.. :) Mutta kivat treenit olivat, saatiin hyviä vinkkejä, niin omalla vuorolla kuin muidenkin treenaamista katsellessa. :)