Heh - pitkästä aikaa saan kirjoitettua tänne jotain "järkevääkin"... ;P

Tänään treenasin kummankin koiran kanssa. Bellan kanssa palattiin pieneltä toko-tauoltamme ja Hillan kanssa jatkettiin tavallisia treenailujamme.

Alotin treenit Hillan kanssa. Vein Bellan sisälle ja se oli siitä selvästi vähän harmissaan. Aloitimme nouto-kapula nouto treeneillä. Emme tee liikettä vielä kuten kokeessa, vaan ihan vaan niin, että Hilla on edessäni istumassa/seisomassa miten itse haluaakaan. Sitten heitän kapulan lähelle ja Hilla noutaa (tai ainakin sen pitäisi..) Otin kolme toistoa niin, että heitin kapulan ihan lähelle. Hilla teki työtä hienosti! Saatin kaksi onnistunutta suoritusta, sillä kerran se juoksi kapulan kanssa ohitseni ja tiputti sen maahan.. Hienoa silti ottaen huomioon Hillan iän ja harjoitusten vähäisen määrän!!

Sitten otimme näyttely-juttuja. Ensin juoksemista. Otettiin edestakaisin, ympyrä ja kolmio. Sain huomata Hilla osaa juosta jo ihan hirvittävän hienosti!! Ei pahemmin hypi tai pompi vaan juoksee keskittyneen kauniisti.. Upea neiti, ei voi muuta sanoa. Sitten otettiin seisomista, mikä meni tosi hyvin! Hilla pysyi aika rauhallisesti paikoillaan, antoi asetella tassuja ja pysyi paikoillaan pahemmin tassujaan liikuttelematta -wau!!! :)

Sitten Hilla sisälle ja Bellan vuoro treenata. Pieni tauko tokoilusta, sekä nyt tämä mustasukkaisuus hetki sisällä teki tehtävänsä, Bella oli ihan innoissaan kun pääsi treenaamaan! Otimme toko-noutoa damilla. Bella on ihan rakastunut damiin! :D
Eli otin Bellan perusasentoon, heitin damin ja sanoin 'nouda'. Bella haki damin ja toi mulle! En enää ottanut perusasentoa vaan kehuin ja leikin Bellan kanssa. Sitten otimme damin kanto harjoituksia. Otimme sitä jo melko pitkillä matkoilla ja Bella kantoi damia innokkaasti mun vierellä kävellen. Hienoa!! Ottaen huomioon Bellan innokkuuden damia kohtaan ja sen, että oli vielä vapaana. Sillä ne yhtälönä olisivat voineet johtaa "kohtaukseen", jossa Bella juoksee ympäri pihaa dami suussaan.. ;) Kun Bella sitä damia niin innokkaasi piti suussa päätin yrittää perusasentoa damin kanssa. Ja hienosti sekin onnistui. Ihan mahtavaa!! Sillä nämä olivat meidän ensimmäiset tälläiset treenit damin kanssa ja kaikki meni nappiin!

Sitten otimme seuraamista, mikä meni hienosti. Bella seurasi tosi innookkaasti! :) 
Aloitimme nyt liikkeestä seisomisen treenailun ihan alkutekijöistään.. Syvä huokaus.. Meni ihan ok, selvästikkään B ei tätä liikettä jotenkin tajua.. Nyt ei ohjaaja ymmärrä koiran ajatusmaailmaa! En se osasi, kokeissa enää ei kunnolla ja nyt ei ollenkaan.. Mutta ei auta valittaa, siiss treeniä treeniä..